Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας στην Πέλλα

  Την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου, από σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.... Η ΕΤΑΔ έχει φροντίσει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με επιβράβευση τη διατήρηση του «ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικών υποδομών».
Λίγα λόγια για το Χιονοδρομικό κέντρο
Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας κι αποτελεί....
σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.524μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που αποτελεί μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2.050 μ., με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι, και φτάνει μέχρι τα 2.480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για τη βελτίωση της τεχνικής σε διαδρομές με απάτητο χιόνι.
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: