Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Κύκλος σεμιναρίων για την Ιστορία του Πόντου σε εκπαιδευτικού σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας

 Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Δήμο Γιαννιτσών
 Σεμινάρια ιστορίας του Πόντου για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών (Π.Σ.Π.Ε.).
 Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών Πέλλας 18.30 μ.μ με θέμα «Όψεις της κοινωνίας των Ελλήνων του Πόντου: 1856-1922 ».....

 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Παυλίδης, Δρ. Ιστορίας, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
 Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Π. Γρηγορίου 12, Αμπελόκηποι) στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στις 18.30 μ.μ. Το θέμα «Μακεδονία και προσφυγικός ελληνισμός» θα αναπτύξει ο ομότιμος καθηγητής Στάθης Πελαγίδης.
 Την απόφαση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων έλαβαν από κοινού η ΠΕΔ-ΚΜ και η  Π.Σ.Π.Ε., μετά την  επιτυχημένη πραγματοποίηση ανάλογων σεμιναρίων από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για πέντε συνεχόμενα έτη (2014-2018). Τα σεμινάρια αυτά είχε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης.
 Κατά τη διάρκεια  των σεμιναρίων, εκτός από τους εκπαιδευτικούς θα είναι δυνατή η συμμετοχή σ’ αυτά και  σε οποιονδήποτε το επιθυμεί. Θα πραγματοποιηθούν επτά  συνολικά σεμινάρια, ένα σε κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 4 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2019.
Το υλικό όλων των σεμιναρίων  (εισηγήσεις, βιβλιογραφία, κ.ά.) θα δημοσιευθεί σε ειδικό τεύχος της εφημερίδας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας, που θα διανεμηθεί στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο το επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: