Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Η Αποκαθήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών

 Το πρωί της Μ. Παρασκευής  ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τις ιερές ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Μ. Εσπερινού του Μ. Σαββάτου (Αποκαθήλωσις) στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Παλαιά Μητρόπολη).
 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την σημασία του Σταυρού του Κυρίου, τονίζοντας ότι προσέφερε στους ανθρώπους την ειρήνη με τον Θεό, με τους συνανθρώπους και με τον εαυτό τους, ταπείνωσε και συνέτριψε τον άσπονδο εχθρό της ανθρωπότητος τον διάβολο με την κάθοδό του στον Άδη και άνοιξε για ....
χάρη όλων την Βασιλεία των Ουρανών. Προέτρεψε δε να σηκώσουμε και εμείς τον Σταυρό του Κυρίου κάνοντας ανενέργητη την αμαρτία αγωνιζόμενοι εναντίον της, έχοντας καύχημά μας τον Σταυρό και υπόδειγμα το παράδειγμα των αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τον Σταυρό του Χριστού ενώπιόν τους. Τέλος ευχήθηκε να αισθανθούμε και εμείς προσωπικά όλα αυτά τα αγαθά του Σταυρού, να ζήσουμε την δική μας σταύρωση και να βιώσουμε την δική μας Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: