Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γιαννιτσά.. μια πόλη αφιλόξενη για άτομα με κινητικά προβλήματα

  Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι αναφορές των υποψηφίων για θετικές παρεμβάσεις  προς κάθε κοινωνική ομάδα είναι στην καθημερινή ατζέντα τους. Μάλιστα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ατζέντα αυτή αποτελεί η κοινωνική ομάδα των ατόμων με κινητικά προβλήματα για την οποία διαβάζω σήμερα σε δελτίο τύπου του δημάρχου Πέλλας που μιλάει για σημαντικές παρεμβάσεις υπέρ αυτής.
Χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτικής γραφής, θα συνιστούσα στον κ. δήμαρχο να ξεκινήσει μια βόλτα από το δημαρχείο περπατώντας τα πεζοδρόμια, αρχικά  απέναντι ακριβώς από το Δημαρχείο. Στη συνέχεια να κατέβει μέχρι την πλατεία Γκόνου Γιώτα και τέλος να κάνει μια βόλτα ....
στα στενά του πεζόδρομου.
Αν λοιπόν ανακαλύψει, έστω και μια ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα που να είναι εντελώς προσβάσιμη, η πεζοδρόμια που να μην έχουν καταληφθεί και μπορεί κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι  ή κάποια μητέρα με καροτσάκι να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα, τότε ας βγεί ανοιχτά να το υποστηρίξει.
Γιατί καλές οι φωτογραφίες στις γιορτές του Συλλόγου των Ατόμων με Αναπηρία αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και ντροπιαστική για την πόλη των Γιαννιτσών και τον πολιτισμό μας.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι έμπρακτα και όχι ψηφοθηρικά να δώσουν απαντήσεις για το τί θα πράξουν πργαματικά γι΄αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: