Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Απόηχος της εκδήλωσης «Στη γη των πατέρων μας» του ΕΟΓ «Η Πέλλα»

  Μια απίστευτη υπερπαραγωγή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή (14.4.2019) όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση με τίτλο «Στη γη των Πατέρων μας», ένα χοροθεατρικό οδοιπορικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Υπερθέαμα για τα ελληνικά δεδομένα που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα», στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών, πραγματικά αναδείχτηκε η δουλειά του Ομίλου που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια κάτω από την επίβλεψη, των υπευθύνων των τμημάτων της διοίκησης και του προέδρου Γιώργου Δόντσιου, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση.
  Ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά, χορευτικά και ολοκληρωμένη ...
παρουσίαση σε μία αίθουσα κατάμεστη με τη συμμετοχή του συνόλου των τμημάτων.
Αναβιώθηκαν ήθη, έθιμα, χοροί και κυρίως ανθρώπινες καθημερινές στιγμές της εποχής του Α΄ Βαλκανικού πολέμου το 1913, η διαδρομή της μνήμης  ξεκίνησε από τη Σμύρνη, πήγε  στην Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, πέρασε από την Προποντίδα και τον Πόντο και κατέληξε στην Καππαδοκία μέσα από μια ιστορία αγάπης. Τα γεγονότα και οι ημερομηνίες που αναφέρθηκαν είναι πραγματικά. Τα πρόσωπα στη Σμύρνη επίσης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου Δημήτρης Μήτσκας και Αναστασία Κεχαγιά , Θανάσης Βαρσαμάς  Μοντέρνο και Γιώτα Φλήρη Σενάριο-Σκηνοθεσία, υπεύθυνη θεατρικών τμημάτων.
Παρουσιάστηκε ένα άρτιο χορευτικό, θεατρικό, μουσικό, σκηνοθετικό και ενδυματολογικό αποτέλεσμα. Οι χοροί, τα θεατρικά και τα τραγούδια απέσπασαν το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Παρουσιάστηκαν χοροί και δρώμενα  από την  Σμύρνη, την Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, την Προποντίδα και τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Το άριστο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τις φορεσιές του Ε.Ο.Γ «Η ΠΕΛΛΑ» καθώς και φορεσιές που πρόθυμα δάνεισαν φίλοι σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: