Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Αγωνιστικός Συντονισμός - Ανακοίνωση για την Αποχή από την Αξιολόγηση στο δημόσιο

 Με ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Παράταξη «Αγωνιστικός Συντονισμός» καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης το 2019. Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
   Η κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε πρόπερσι ούτε πέρσι να ικανοποιήσει την μνημονιακή απαίτηση για αξιολόγηση στο δημόσιο, παρά την υιοθέτηση μεθόδων Αρβανιτόπουλου - Μητσοτάκη, με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και την επαίσχυντη τροπολογία Γεροβασίλη. Η αξιολόγηση ακυρώθηκε στην πράξη από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ. Μπορεί να .... 
ισχυρίζεται ό,τι θέλει κανείς, σύμφωνα όμως με την «Έκθεση Συμμόρφωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συντάχθηκε μετά το τέλος της προθεσμίας για την αυτό-τον Ιούνιο του 2018, η ίδια η κυβέρνηση ανέφερε στους “θεσμούς” ότι σ’ αυτήν είχαν συμμετάσχει 90.808 από τους 230.000 υπόχρεους (ποσοστό 40%), αποδίδοντας την αποτυχία της σε “τεχνικούς λόγους”, ενώ ισχυριζόταν ότι ένας άγνωστος αριθμός εργαζομένων αναμενόταν να αυτό-αξιολογηθεί υποβάλλοντας έντυπο. Νεώτερα επίσημα στοιχεία για την πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων στην αξιολόγηση ΔΕΝ έχουν δοθεί.

Αξιολόγηση, βασικό εργαλείο για την αντιδραστική αναδιάρθρωση του κράτους 
         Η επιθετική στάση της κυβέρνησης και η επιμονή όλου του εσωτερικού μνημονιακού μπλοκ για την επιβολή της αξιολόγησης, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που θα χρησιμεύσει ως βασικό εργαλείο για την αναδιάρθρωση του κράτους σε αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιδραστική κατεύθυνση. Την επιβολή του «μικρού, ευέλικτου, επιτελικού κράτους» που λειτουργεί σε όφελος του κεφαλαίου, με ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του, μετατρέποντας δημόσιες υπηρεσίες σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, ενώ οι εναπομείνασες δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με βάση την επιχειρηματικότητα και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Παράλληλα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση των δαπανών του κράτους για τις κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση), το γενικότερο χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, εφαρμόζεται και το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα, το οποίο περιλαμβάνει την τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων, τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων με χτύπημα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και των δικαιωμάτων και επέκταση της ελαστικής εργασίας, τη δημιουργία εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων, τη σύνδεση μισθού-απόδοσης, την υποχρεωτική κινητικότητα και τις απολύσεις. Όσο και αν προσπαθούν επιμελώς οι κυβερνώντες να κρύψουν αυτήν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο τομέα ποτέ δεν έπαψαν να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί, όταν το χρειαστούν, και γι’ αυτό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση 

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην αφήσουμε να περάσουν τώρα ό,τι δεν κατάφεραν ούτε το 2014, ούτε το 2017 και το 2018 συνεχίζοντας την απεργία/αποχή και από την αξιολόγηση του 2019, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: