Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας

Μήνυμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Έδεσσας  την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου και καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετέχουν.
Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στέλνει το παρακάτω μήνυμα:
Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας  στο Πολυτεχνείο  τον Νοέμβρη του 1973.
Η αντίσταση του Ελληνικού λαού, άνδρωσε τη γενιά του Πολυτεχνείου που .... 
με το αίμα της  άνοιξε τον δρόμο για την πτώση της χούντας  τον Ιούλιο του 1974.
Σαράντα έξι χρόνια μετά ο κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη  και την σταθερότητα αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα είναι υπαρκτός και οι εξελίξεις ιδιαίτερα για την  δική μας περιοχή τρομακτικές.
Τα συνθήματα  στην Πύλη του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ  άλλοτε και εμπνέουν  τους σημερινούς αγώνες της νέας γενιάς  και ολόκληρου του λαού μας.
Βρίσκουν σήμερα την συνέχειά τους στη δράση και τη συσπείρωση  στους καθημερινούς αγώνες  των εργαζόμενων  και της νέας γενιάς  για την υπεράσπιση  του δικαιώματος  στη δουλειά , την αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική ασφάλιση , τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και την υγεία.
Το Πολυτεχνείο Ζει πάντα στους αγώνες μας για την Ειρήνη και την Δημοκρατία, την διασφάλιση  των δικαιωμάτων μας και την διεύρυνση των κατακτήσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: