Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Αγωνιστικός Συντονισμός – Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Πρωτομαγιά 2021 – Απεργία Πέμπτη 6 Μάη

   Πέρασαν 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα ποτάμια αίματος και τους σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τα ακυρώσει και να καταργήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες με νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή και που μεταξύ άλλων προβλέπει κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, έλεγχο ....  του Μητρώου μελών των συνδικάτων και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες, παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας, μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα. 
  Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. 
   Σήμερα μέσα από την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της. Αποδείχτηκε πως είναι τεράστιο ψέμα αυτό που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή, που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δεν λειτουργεί τίποτε. Στα νοσοκομεία που πάλεψαν για να τα κρατήσουν ανοιχτά και στελεχωμένα και με αυτοθυσία μας περιέθαλψαν. Στα σούπερ μάρκετ, που μάτωσαν για να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Στην καθαριότητα και όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, στις Συγκοινωνίες, στη ΔΕΗ στο Νερό. Αντίθετα, είναι γνωστό ότι ο Μητσοτάκης και όλοι οι υπουργοί του είναι ορκισμένοι υπέρμαχοι της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και της ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων αγαθών.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούμε μαζικά στο δρόμο στις 6 Μάη, στην απεργία για την πρωτομαγιά που μας καλούν η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα. Προσπερνάμε την κυβέρνηση που ορίζει την αργία της Πρωτομαγιάς στις 4 Μάη και την ηγεσία της ΓΣΕΕ που της κάνει τις πλάτες και απεργούμε μαζικά στις 6 Μάη. 
Με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις και τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές της τάξης μας ενώνουμε όλοι μαζί τα ρυάκια της αντίστασης σε ένα μαζικό ορμητικό ποτάμι που δεν θα τους αφήσει καν τα περιθώρια να καταθέσουν το νόμο έκτρωμα που ετοιμάζει ο Χατζηδάκης και θα παρασύρει και αυτή την κυβέρνηση στον γκρεμό.

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: