Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΠΑ.ΜΕ - Απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

 «135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν πάει!».
Με αυτό το μήνυμα σωματεία και φορείς στο Νομό Πέλλας ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους και το λαό που σήμερα βροντοφώναξε σε όλη τη χώρα, για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, που μας πηγαίνει 100 χρόνια πίσω.
Για τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά πήραν απόφαση και στήριξαν οι παρακάτω φορείς:
- Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας - Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα στο νομό Πέλλας .....
- Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
- Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Ενότητα» (Μπλόκο Γυψοχωρίου)
- Αγροτικός Σύλλογος «Ομόνοια» (Κρύα Βρύση)
- Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ
Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων χαιρέτησαν στις συγκεντρώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα. Ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και η αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους αγώνες μας». Αναφέρθηκαν στα αιτήματα των αγροτών, αυτά που έβαλαν και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο νομό. Σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι: «Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των Συλλόγων και τη συγκρότηση νέων σε κάθε χωριό του νομού, θα τα καταφέρουμε». 
Οι κεντρικές ομιλίες στις συγκεντρώσεις έγιναν από μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας. 
Ακολούθησαν δυναμικές πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, όπου οι απεργοί φωνάζοντας συνθήματα κάλεσαν τους εργαζόμενους,  το λαό της περιοχής να μην αποδεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα: «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Νέα, νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ», «Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: