Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΔΑ το έργο επέκτασης δικτύου Φυσικού Αερίου σε Βέροια και Γιαννιτσά

  Υλοποιώντας το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Δισνομής Αερίου) προχώρησε τον Αύγουστο στη Δημοπράτηση τριών νέων κατασκευαστικών έργων που αφορούν στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά, τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, καθώς και τα Γρεβενά. Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος 2023. 
  Τι προβλέπει το έργο Βέροια-Γιαννιτσά: Για την τροφοδότηση των δύο πόλεων με την τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) θα κατασκευαστούν ..... 80 χιλιόμετρα δικτύου και υποδομές, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 2.100 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο αριθμός των συνδέσεων καταναλωτών είναι ο ελάχιστος που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, αυτή θα καλυφθεί πλήρως. Επίσης, οι συνδέσεις καταναλωτών θα συνεχίζονται όλα τα επόμενα χρόνια.
Με αφορμή τη δημοπράτηση των νέων έργων φυσικού αερίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, δήλωσε: «Οι διαδικασίες για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Μέσα σε έναν χρόνο, η ΔΕΔΑ προχώρησε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και των υπόλοιπων έργων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα, "πράσινη" εποχή, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: