Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου «Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου» της Κατερίνας Φασέγγα, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

  Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Φασέγγα, με τίτλο «Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου», παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30’, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα).
Ομιλητές: Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, 
Στελίνα Μαργαριτίδου - Δημοσιογράφος, Κατερίνα Φασέγγα Ψυχολόγος - Συγγραφέας
Είσοδος Ελεύθερ
«Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου» 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ερωτικό ψυχογράφημα.  Η ηρωίδα του έργου, με αφηγηματικό τρόπο ... διακινεί αφιλτράριστα τις σκέψεις και τις ιδέες της περί έρωτα, όπως και τα αισθήματα και τις ερωτικές  συνευρέσεις με τον αγαπημένο της ενώ η  διήγηση της κινείται παιχνιδιάρικα ανάμεσα στην έκρηξη του ερωτικού πάθους  και - την ίδια στιγμή - την υπερχείλιση της ψυχικής της οδύνης.  Τα συναισθηματικά ελλείμματα των δύο εραστών /ηρώων του έργου και τα βαθιά συμπλέγματα  που αποκαλύπτονται με έξυπνο τρόπο μέσα από απλούς διαλόγους, στοχεύουν στο να  υποψιάσουν τον αναγνώστη ότι η λύτρωση  που επιφέρει η συνειδητοποίηση του Εαυτού, δεν είναι εύκολη υπόθεση. 
Η συγγραφέας δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στο χειρισμό των λέξεων.  Η ισορροπία ανάμεσα στην ερωτογραφία και πορνογραφία κινείται στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς ωστόσο  να «τραυματίζει» το κείμενο. Ο λόγος  που χρησιμοποιεί είναι χειμαρρώδης, καθηλωτικός, υπαινικτικός , ενίοτε σαρκαστικός και με δόσεις χιούμορ μα κυρίως  ανεπιτήδευτος σε όλο το σώμα του βιβλίου ενώ οι χαρακτήρες είναι τόσο πραγματικοί και εξαιρετικά οικείοι, που ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: