Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Δεν δίνει λύσεις και είναι φορομπηχτικό το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πέλλας»...


Τι δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Σίσκος
Την αρνητική ψήφο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πέλλας αιτιολόγησε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σίσκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η πρώτη ένσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα αφορά την διαδικασία, που ακολουθήθηκε για την επίλυση και ιεράρχηση αυτών των έργων. Πιστεύουμε ότι η επιλογή των έργων έπρεπε να γίνει μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, όπου οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών θα έθεταν τα έργα που θεωρούν απαραίτητα για να γίνουν άμεσα. Έτσι θα δίνονταν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα χωριά και οι κωμοπόλεις του Δήμο Πέλλας.
Υπάρχουν βασικά προβλήματα , που συνδέονται με την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα. Αντιπλημμυρικά έργα στην Πέλλα λόγω ολισθηρό-τητας και επικινδυνότητας του δρόμου Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης ...
το Πρόγραμμα επίσης δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή των σχολικών μονάδων του 10ου δημοτικού σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών.
Επίσης το Τεχνικό Πρόγραμμα θα έπρεπε να εντάσσεται σε ένα γενικότερο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό 4ετίας , έτσι που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του Δήμου. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα, το οποίο κινείται στα πλαίσια της συντήρησης και διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης.
Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν δίνει λύσεις σε βασικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά είναι και φορομπηχτικό σε βάρος τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: