Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η δύναμη της πόλης είμαστε εμείς!

Και η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Κάποιοι αποφάσισαν να γυρίσουν το διακόπτη στο μηδέν με μια υπογραφή. Αποφάσισαν για τις τύχες των ανθρώπων και των καταστη-μάτων αυτής της πόλης. Έβαλαν με ευκολία τις υπογραφές τους (γιατί άραγε), για να φέρουν όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι την «ανάπτυξη» στην πόλη, εξαγοράζοντας την ελπίδα του άνεργου με μερικά τετράωρα.
Συνέβη όμως το αντίθετο. Τα μαγαζιά που με συνέπεια τόσα χρόνια πλήρωναν τους φόρους, τα δημοτικά τέλη κ.λπ. κινδυνεύουν να βάλουν την ταμπέλα «ΚΛΕΙΣΤΟΝ» (και τραγική ειρωνεία ίσως μ’ αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι έμμισθες θέσεις κά-ποιων που σήμερα είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση). Παράλληλα και με την οικονομική κρίση στο φούρνο της γειτονιάς δεν θα μπαίνει κόσμος, το ίδιο και στο μα-νάβικο και στα καφέ της πόλης. Σε λίγο θα μιλάμε για πόλη «φάντασμα»......
 Είναι κάτι δηλαδή που μας αφορά όλους. Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν σε μια νύχ-τα, λίγο πριν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Έτυχε να τους δώσουν εξουσία κι αυτοί την «κα-κομεταχειρίστηκαν». Και φύτεψαν στη μέση του πουθενά ένα πολυκατάστημα.
Ένα πολυκατάστημα που κοντά στο αποξηραμένο λουλούδι το «made in China» που-λάει και το ευτελές παιχνίδι, ρούχο κ.λπ. αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστης προέλευ-σης για τα παιδιά μας. Σε μια περίοδο που ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο οφείλουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τα ελληνικά, τοπικά προϊόντα. Για να συνεχίσει να λειτουργεί η αλυσίδα της κοινωνίας των Γιαννιτσών, οφείλουμε να στηρίζουμε την αγορά των Γιαννιτσών. Γιατί την πόλη την φτιάχνουμε εμείς. Κι εμείς είμαστε η δύναμη που απο-φασίζει για το μέλλον μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα κίνημα αλληλεγγύης για να σώσουμε την πόλη, γιατί όλοι μαζί μπορούμε κι αξίζουμε να κρατήσουμε ζωντανή και ανοιχτή την αγορά, από οποιαδήποτε απειλή άγνωστης προέλευσης κι από σκοτεινές και περίεργες αποφάσεις ανθρώπων που πατούν στην κυριολεξία «επί πτωμάτων». Η δύναμη και η πόλη είμαστε όλοι εμείς.
Α.Π.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Yπογραφή δεν έπεσε δωρεάν.Η αίτηση για άδεια κατατέθηκε 12 ή 14 Δεκεμβρίου και η άδεια υπογρά φηκε στις 30 Δεκεμβρίου.Κατά σύμπτωση εκείνη την ημέρα καλύφθηκαν γύρω στις 100.000 ευρώ σφραγισμένες επιταγές.Τις 50.000 τις είχε γνωστό σκυρόδεμα της πόλης.
Η δεύτερη σύμπτωση είναι ότι από τόσους εργολάβους επελέγη για να κατασκευάσει το κτίριο "η σύζυγος".
Η τρίτη σύμπτωση είναι ότι κανείς άλλος κατασκευαστής δεν ρωτήθηκε.
Ο ιδεολόγος άντρας σύζυγος φυσικά δεν είχε καμία σχέση.Ηταν απασχολημένος να γράφει ολοσέλιδα άρθρα σε τοπικές εφημερίδες όπου καταδίκαζε το πολυκατάστημα.Εβαζε φωτογραφία και με την φατσούλα του δίπλα στο άρθρο. Τόσο αθώος και αγνός.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, και με ονοματεπώνυμα! εάν δεν αποκαλυφθούν,όλοι αυτοί που τις τελευταίες μέρες του χρόνου "τρέχανε" να κλείσουν εκκρεμότητες και το ¨καπάκι¨του βόθρου της ιδιοτέλειας τους. Την έχουμε, όπως λέει ο λαός μας βαμμένη, αυτοί οι τύποι της ρεμούλας, όχι μόνο θα χτυπήσουν και πάλι με την 1η ευκαιρία, αλλά θα εμφανιστούν και ως σωτήρες του τόπου, και τότε ούτε ο Θεός δεν μας σώζει!!!

Ελένη Γιαννιτσά είπε...

Μη βάζετε στο κάδρο μόνο τον Κεχαγιά.Αυτός ήταν πιο πονηρός απο τους αλλους γιατί είχε άμεσο οικονομικό όφελος.Ευθύνες έχουν και ο Παπανικολάου(σε ένα βράδυ έφερε υπογραφές Τσίτσου_Παπαδόπουλου και Πέσιου)ευθύνες έχει ο Καραμάνης,ο Θεοδωρίδης, η Τζάκρη,ο Καρασμάνης και φυσικά ο Στάμκος που έλεγε πως το καταστημα θα μείνει στα χαρτιά.Ελάχιστοι ήταν ξεκάθαροι για το τι έπρεπε να γίνει.Και υπήρχαν τρόποι που στη τελευταία συνέλευση τόσο ένας απο το Μηλοτοπο όσο και ο Πλιόγκας τους είχαν εξηγήσει και μάλιστα ο πρόεδρος του δηκηγορικού συλλόγου και η τζάκρη είχαν συμφωνήσει.Το παιχνίδι ήταν καλά στημένο και εμείς τώρα τραβάμε το ζόρι στα άδεια μαγαζία μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ! ΑΛΛΟΥ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ¨"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΥ ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ,"ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΙΝ ΟΙΚΤΡΑΝ¨"ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ "ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ!"

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζουμε την τοπική αγορά!!!
Ο σταμκος ποια σταση θα κρατησει;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ

loudiasg είπε...

Διευκρίνηση
Σχόλια που κατηγορούν για χρηματισμό και αναφέρουν ονόματα θα δημοσιεύονται μόνο επώνυμα...για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ελένη δεν βάζουμε εμείς στο κάδρο τον Κεχαγιά μπαίνει μόνος του.Ολοι αυτοί που ανέφερες ευθύνονται γενικά και αόριστα.Αυτό μας έφαγε στην Ελλάδα.Οι γενικές και αόριστες ευθύνες.Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που έκαναν συγκεκριμένες "δουλειές".
Πρώτα υπάρχει ένας δήμαρχος (Κύρου) που έδωσε με πραξικοπηματικό τρόπο το δημοτικό οικόπεδο.Γιατί;
Δεύτερον υπάρχει ένας αντινομάρχης που σε χρόνο ρεκόρ Γκίνες υπέγραψε την άδεια για το πολυκατάστημα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων μια ημέρα πριν παραδώσει.
Κατόπιν όλως τυχαίως και ενώ είναι δημόσιος υπάλληλος αναλαμβάνει και να το κατασκευάσει στο όνομα της γυναίκας του.
Ο ίδιος λίγο καιρό πριν σε ολοσέλιδο άρθρο του προειδοποιούσε τους Γιαννιτσώτες ότι το πολυκατάστημα θα τους καταστρέψει.
Και ήταν και υποψήφιος βουλευτής!!! Υποψήφιος σωτήρας δηλαδή.Να μας σώσει αυτός που κατασκεύαζε το κατάστημα για το οποίο εγγράφως μας βεβαίωνε ότι θα μας καταστρέψει!!!
Το γελοίο είναι ότι λέει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για να ασχοληθεί με την δουλειά του.
Οχι επειδή θα τον δείρουν.Και πίστεψε ότι είναι και καλός στην δουλειά του αφού αυτόν διάλεξαν για κατασκευαστή!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ ΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΛΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ? ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ SUPER MARKET ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ? ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΡΕΛΛΑ (ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΒΑΡΥ...... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΙ ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΕΙΔΗ ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μη μιλατε γιατι ολοι τα δοντια σας τα φτιαχνετε στο γευγελη επειδη ειναι 50 ευρω το δοντι και οχι 300 οπως εδω

Ανώνυμος είπε...

MH ΣKATE ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ.ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΑΙΡΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

διαχωριστε παρακαλω τα δυο θεματα..........

1. οικονομικη επιπτωση στην πολη των Γιαννιτσων...

2. διαφανεια στην αδειοδοτηση και δημιουργια του πολυκαταστηματος......

οταν γραφουμε για να ενα θεμα καλό ειναι να γίνεται ΣΑΦΕΣ το τι θελουμε να χτυπησουμε, το ζουμι της ιστορίας.......διαφορετικά το αρθρό καταντά ιστοριουλα καφενειου....που τελικα στην πολη μας εχει πέραση και για αυτο δεν βλέπουμε προκοπη.....
ΣΥΜΦΩΝΩ με το 2 σκέλος, με την αδιαφάνεια

ΔΙΑΦΩΝΩ με την συμπεριφορά και την στάση του εμπορικου συλλόγου, καλυτερα θα ηταν να κανετε εμποροι της πολης την αυτοκριτικη σας....εσεις που αφηνετε τα λεφτουδακια σας στα καζίνα των ΣΚΟΠΙΩΝ.....οι κατα αλλα τοπικιστες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΟΙΑΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (03,45)ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΟΤΟΥΧΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΗΔΙΑ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

1.το κειμενο που σχολιαζεις 1:02 το δημοσιευσε ενας δημοτης που εχει εμπορικο κατάστημα στην πόλη και το μοιράστηκε στα μαγαζιά.
2.Ο 3:45 δεν μας λεει τίποτα. Απλά κατηγορέι τον εμπρικό κοσμο κια μάλλον αυτός υποβιβάζει το θέμα σε ιστοριούλα καφενείου.
3.Το κομπλεξ που βγάζετε κάποοι με τους εμπόρους της πόλης είναι γνωστό αλλά αυτό θα το συζητήσουμε μετα από μεριά χρόνια που τα παιδιά σας θα έχουν μόνη διέξοδο την ημιαπασχόληση στα πολυκαταστήματα γιατί δεν θα τολμούν να ανοίξουν ούτε περίπτερο...

Ανώνυμος είπε...

Ο 11.51 εχει απολυτο δικαιο και εχει "πιασει" την αποψη του 90% των δημοτων.Και ως απαντηση του 1.15 θα του πω πως μισθους ημιαπασχολησης για ολοκληρο ωραριο+ και ελλιπες ασφαλιστικες εισφορες εδιναν τα περισσοτερα εμπορικα καταστηματα της πολης ακομα και προ κρισης