Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εδεσσας Αλμωπίας στο συλλαληλήριο της ΓΣΕΕ στην ΔΕΘ

Ανακοίνωση - Κάλεσμα
  Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που 
θ’ ακολουθήσει.
  Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε βάρος τους και θεσμική ....  κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων,αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας.
Διεκδικούμε:
- Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων 
- Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας - μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας.
- Την μείωση των φόρων και την εξάλειψη της αισχροκέρδειας διότι το να μοιράσουν κάθε είδους Pass δεν λέει τίποτα, με τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ούτε την ακρίβεια ούτε την ανεργία.
- Την αντιμετώπιση της ανεργίας, με εγγυήσεις για την πρόσβαση όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας και σε κατάλληλες θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.
- Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, με πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
- Την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
- Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης φορολογικής παραβατικότητας που έχει επίπτωση στους εργαζομένους.
- Δημόσιο και δίκαιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με εγγυημένες συντάξεις και παροχές. Κατάργηση των μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών και προστασία των συνταξιοδοτικών – κοινωνικοασφαλιστικών παροχών. Καμία πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Απρόσκοπτη και ταχεία έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεωνκύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, με άμεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης. Βελτίωση του οργανωτικο-λειτουργικού επιπέδου του ΕΦΚΑ και του ΕΟ-ΠΥΥ για την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων-συνταξιούχων.
Σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.
- Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
- Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μία δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
- Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία για όλους και όλες με θωράκιση του 40ωρου και ίσα δικαιώματα, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, προστασία της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών ειδικοτήτων.
- Κατώτατο μισθό επαρκή και δίκαιο με αύξησή του σε ευρωπαϊκά επίπεδα.
- Την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου με παράλληλη αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.
- Αποκατάσταση της συμμετοχής της ΓΣΕΕ στα όργανα διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας και της Δ.ΥΠ.Α, ώστε να διασφαλίζεται η απαιτούμενη αναλογική κοινωνική συμμετοχήκαι ο κοινωνικός έλεγχος στον προγραμματισμό και την υλοποίηση του έργου τους υπέρτων εργαζομένων. Άμεση επαναλειτουργία του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας με υποχρεωτική συμμετοχή εκπροσώπων – Επιθεωρητών Εργασίαςκαι ΥΑΕ της Επιθεώρησης Εργασίας.
- Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των
ελεγκτικών μηχανισμών της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ.
Η  Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά  στο Αγωνιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: