Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ε.Ν.Ι.Π καταγγέλει ως επικίνδυνη την κατάσταση στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

   Το ότι η κυβέρνηση συστηματικά δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή στα τεράστια προβλήματα ττου Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι γεγονός και μάλιστα σε σημείο να αμφισβητείεται η υγεία και ασφάλεια των ασθενών από την έλλειψη προσωπικού και  οργάνωσης των Νοσοκομείων. Αυτό άλλωστε καταγγέλει με ανακοίνωση της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών όπου επισημαίνει τα εξής:
  
  Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε καταγγείλει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Και η κατάσταση δυστυχώς πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι ασθενείς στα έκτακτα σε ατελείωτη αναμονή .... αλλά και οι νοσηλευόμενοι χωρίς την ιατρική παρακολούθηση που απαιτείται. Παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάιο, μετά την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει την «εγκύκλιο Γκάγκα» για την «εφημερία τομέα», συνεχίζουν να την εφαρμόζουν στην πράξη. Ιατροί άλλων ειδικοτήτων μπαίνουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του παθολογικού τμήματος και πιέζονται να κάνουν τον παθολόγο με προφανείς κινδύνους. 
     Τα συνεχή εντέλλεσθε και οι αναγκαστικές μετακινήσεις για το μπάλωμα των προβλημάτων υποστελέχωσης άλλων δομών Υγείας και οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, καλά κρατούν. Επικεφαλής της εφημερίας του παθολογικού τμήματος μπαίνουν γιατροί των κέντρων Υγείας, ενώ χτες κατά τη νύχτα, η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ειδικευόμενη συνάδελφος κράτησε μόνης της το παθολογικό τμήμα με 40 και πλέον ασθενείς και τα επείγοντα και έμεινε στο πόδι χωρίς ανάσα για 24 συνεχόμενες ώρες!!!! 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας θεωρεί πως είναι εγκληματικές οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης που με την πολιτική τους διαλύουν την δημόσια υγεία και υποχρεώνουν τον λαό να καταφεύγει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας, που βλέπουν τον τζίρο τους να καλπάζει. Δεν προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις και στρώνουν το έδαφος για την υλοποίηση του δεδηλωμένου στόχου των συγχωνεύσεων των νοσοκομειακών μονάδων, καθώς θεωρούν «πολυτέλεια» την ύπαρξη δύο νοσοκομείων σε ένα νομό. Μην το τολμήσουν !!

     Απαιτούμε για άλλη μια φορά να σταματήσουν να υποχρεώνουν με εντέλλεσθε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων να καλύπτουν το έργο της παθολογικής κλινικής και να στελεχωθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας με μαζικές προσλήψεις μόνιμων παθολόγων και όλο το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό,. Απαιτούμε την μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων και απορρίπτουμε με αποφασιστικότητα τα σχέδια τους για συγχώνευση/κατάργηση τμημάτων ή κλινικών και τους σχεδιασμούς για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων.

    Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί το λαό της περιοχής και τους υγειονομικούς να δώσουν αποφασιστική απάντηση συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 στην πλατεία  ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού.
    Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τους γιατρούς του νοσοκομείου Γιαννιτσών την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας

Ο Πρόεδρος                                                                             
Αποστολίδης Χαράλαμπος     
ΟΓεν Γραμματέας 
Χαμαλίδης Ιωάννης           

Δεν υπάρχουν σχόλια: