Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ

Εργαζόμενες και άνεργες, 
Αυτoαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, 
Φοιτήτριες, Νέες μητέρες

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος ΟΓΕ) σας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τη μαζική μας συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο πάρκο της ΧΑΝΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στις 17:30. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, ΕΕ και κυβερνήσεις. 
Δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση .... που θα έρθει στα εγκαίνια της ΔΕΘ με τη βαλίτσα γεμάτη νέα αντιλαϊκά μέτρα, με πρώτο το απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. 
Δε συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά- τα ωράρια- τη ζωή λάστιχο
Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυβέρνησης που “ντύνουν” τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τον μανδύα της «ελεύθερης επιλογής».
Το 13ωρο, η δουλειά όταν, όσο και όπου χρειάζεται ο εργοδότης με ενημέρωση της εργαζόμενης μια μέρα πριν ή η δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια δεν είναι επιλογή της εργαζόμενης γυναίκας. Είναι απαίτηση των επιχειρηματικών κολοσσών για να αυξήσουν την κερδοφορίας τους μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσής μας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα). 
Δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» και δικαίωμα να τρέχουμε σε 2 και 3 δουλειές για να συμπληρώσουμε το πενιχρό μας εισόδημα, που και πάλι δε  φτάνει με την ακρίβεια να οργιάζει. Δικαίωμα είναι να μπορούμε να έχουμε μια σταθερή δουλειά, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με αξιοπρεπή μισθό που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας και της οικογένειάς μας. Δικαίωμα είναι να έχουμε προσωπικό ελεύθερο χρόνο.
Αντιπαλεύουμε την πολιτική ΕΕ και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, που στο όνομα της “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” και των “ίσων ευκαιριών” μας καταδικάζουν σε ωράρια - ζωή λάστιχο.
Δε συμφιλιωνόμαστε με την πολιτική που λογαριάζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, της κατοικίας, του περιβάλλοντος, όπως φάνηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, που είναι απόλυτα ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά ανίκανο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας και να προστατεύσει τις ζωές μας:
Ένα κράτος ικανό:
Να απογειώνει τη φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της προσχολικής αγωγής, της ειδικής αγωγής, της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας.
Να μας εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.
Να διοχετεύει δισεκατομμύρια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στους μεγάλους ομίλους
Την ίδια ώρα είναι ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας:
Για ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχεδιασμό, με έμφαση στην πρόληψη, με γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση. Αντίθετα,  σχεδιάζουν bussiness στα αποκαϊδια.
Για γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, με σύγχρονο εξοπλισμό, για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των τραγικών ελλείψεων σε νοσοκομεία, ΚΥ, στο ΕΚΑΒ. 
Για τη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή των παιδιών μας, που αντί για καθολικό δικαίωμα των παιδιών, που μπαίνει στη “λοταρία” των voucher  και στη ζυγαριά του οφέλους για τους ιδιώτες.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στη συλλογική, αγωνιστική δράση
Μόνο ο λαός σώζει το λαό, όπως αποκαλύφθηκε:
    • Στις κινητοποιήσεις ενάντια τους πλειστηριασμούς που κατάφεραν να σώσουν λαϊκές κατοικίες 
    • Στις πυρκαγιές που ο ίδιος ο λαός μπήκε μπροστά με αυτοθυσία για να σώσει ό,τι σώζονταν
    • Στις κινητοποιήσεις ενάντια στα φαινόμενα βίας κατά γυναικών και παιδιών, ενάντια στα φαινόμενα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στους χώρους δουλειάς,  
    • Στις κινητοποιήσεις για τη σχολική στέγη, με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας. 
Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς εκμετάλλευση, βία, γυναικεία ανισοτιμία.
Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΟΓΓ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:
Μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας
Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας
Ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας.
Αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων όλης της χώρας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Σύγχρονα, ασφαλή, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών ΟΛΩΝ των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 
Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών. Διαγραφή τόκων και επιτοκίων με κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου και ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει. Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό.
Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη στελέχωση σε αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κλπ. Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα. Αποκατάσταση άμεσα όλων των ζημιών που έχουμε υποστεί σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης κλπ. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων. Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στέγασης και διατροφής σε όλους όσους χάσανε τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάσταση των κατοικιών τους.
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κλπ), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών. Ενημερωτικάπρογράμματα σε σχολεία και σχολέςαπόεπιστημονικούς και κρατικούςφορείς για την πρόληψη. 

Αναχώρηση Λεωφορείων: Εδεσσα 15:00, Σκύδρα 15:15, Γιαννιτσά 15:45
Για Δηλώσεις συμμετοχής Επικοινωνήστε με τα Σωματεία: 6936116086 - 6948632036 - 6942281324

Στοιχεία επικοινωνίας 
Τηλ.: 6942281324
Email :giannitsa.oge@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: