Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Απόηχος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με τίτλο «Από την Σμύρνη στον Περαία»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας η μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Από την Σμύρνη στον Περαία». Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και περιλάμβανε τραγούδια από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι τον Πειραιά, με ιδιαίτερες αναφορές στους γνωστούς μουσικοσυνθέτες Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργο Ζαμπέτα αλλά και άλλους καλλιτέχνες. 
    Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα «Αντάμηδες» από τα Γιαννιτσά απέδωσε με πολύ μεράκι και ζωντάνια ....  τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον καθηγητή μπουζουκιού κ. Ιωακείμ Χατζηδήμου, που είναι μέλος του μουσικού σχήματος και διδάσκει στα μουσικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Εξήρε επίσης την προσπάθεια του για την ανάδειξη του μουσικού αυτού οργάνου, το οποίο μαζί με άλλα πολλά διδάσκονται στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού. Στην εκδήλωση συμμετείχε τμήμα των χορευτικών τμημάτων του Ιερού Ναού, σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα της εποχής, υπό την καθοδήγηση των μουσικοχοροδιδασκάλων κ. Σοφίας Μανουσαρίδου και Κωνσταντίνας Αγγελίδου.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ακόμα για μια φορά εντυπωσιακή, καθώς σιγοτραγουδούσε και χειροκροτούσε ρυθμικά σε πολλά από τα γνωστά τραγούδια που έφερναν αναμνήσεις από το όμορφο παρελθόν του τόπου μας.

Το μουσικό σχήμα «Αντάμηδες» αποτελείται από τους Κωσταντίνο Βογιατζόγλου, Κλεάνθη Γαβριηλίδη, Παναγιώτη Καλιωτάκη και Ιωακείμ Χατζηδήμου. Επίσης συμμετείχαν φιλικά και οι μουσικοί Κωνσταντίνα Φελλά, Βασίλης Παλληκάρης, Γιώργος Παδέλος, Γιάννης Ιωαννίδης και Αριστοτέλης Κοβάτσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Ευστάθιος Φουντουκίδης, ο οποίος και πραγματοποίησε μικρό χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Πέλλας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Ιερού Ναού σε όλους τους συντελεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: