Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών για συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για Αύριο Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν όλοι μαζί ενάντια στις πολιτικές που υπαγορεύονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία και την φτώχεια. Όπως αναφερει γ σχετική ανακοίνωση "Βρισκόμαστε σε πόλεμο, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας βρίσκεται σε κίνδυνο! Το πρόβλημα της επιβίωσης ορθώνεται βουνό μπροστά μας! Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011. Να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Δεν πάει άλλο!..
Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση...
Κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ έφεραν τον εφιάλτη στην καθημερινότητά μας. Με κατεπείγοντα μέτρα επιτίθενται ξανά στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στην εργασία, στην παιδεία. Συντρίβουν κάθε δικαίωμα, ξεπουλούν, ιδιωτικοποιούν και ιδιοποιούνται κάθε κοινωνικό φυσικό πόρο και αγαθό. Η χώρα είναι έρμαιο των δανειστών-δυναστών και ο λαός και η νεολαία σπρώχνονται σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.
Η επίθεση σε Δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα είναι σαρωτική ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση: Διάλυση της Δημόσιας δωρεάν Υγείας – Εκπαίδευσης. Συντριβή εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών. Κατάργηση στοιχειωδών μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Γενική Απεργία της 15 Δεκεμβρίου, δεν πρέπει να είναι μια ντουφεκιά στον αέρα! Αντίθετα, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει ένα γενικευμένο πανεργατικό ξεσηκωμό καταδίκης των μνημονίων, της κυβέρνησης και όλων ΟΣΩΝ στηρίζουν την λεηλασία του λαού και της χώρας. Πρέπει και μπορεί να βγάλει στο δρόμο την εκτεταμένη οργή, να τρομοκρατήσει το σύστημα και την κυβέρνηση του. Να ενωθεί με τους αγώνες των λαών και της νεολαίας σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, που μάχονται απέναντι στην ίδια πολιτική, ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Για αυτό η μάχη της Γενικής Απεργίας της 15-12-2010, πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ;ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΩΝΑΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ;5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ....;ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΝΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ!!!!ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩΤΡΥΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ "ΑΓΩΝΕΣ".ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η 15η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ:ΑΝΤΕ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΣΑΣ Η ΜΠΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!!!!!! (Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΣ)