Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση στην ΕΑΣ Γιαννιτσών

Αυτό που συμβαίνει στα διοικητικά της ΕΑΣ δεν έχει προηγούμενο. Ίσως είναι η μοναδική Οργάνωση στον κόσμο, γιατί σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο, όπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. καλεί τα μέλη σε συμβούλιο, διατηρεί τον τίτλο του αλλά στην ουσία δεν έχει κανένα δικαίωμα υπογραφής αφού αρμόδια γι’ όλα τα θέματα είναι πλέον μια Επιτροπή που απαρτίζεται από την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού συμβουλίου. Μάλιστα ένας εκ των παραπάνω μελών και συγκεκριμένα ο Νικόλαος Γιάγκος είναι αυτός που εκτελεί χρέη προέδρου υπογράφοντας τις αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει πλέον αυτός μαζί με την Επιτροπή. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαμάχης στο Δ.Σ. που σίγουρα δεν βοηθάει στην εικόνα της Οργάνωσης και στα συμφέροντα της, αφού παραπέμπει σε λειτουργία ενός «συνοικιακού σωματείου» και όχι μιας Οργάνωσης με χιλιάδες μέλη και τεράστιες δραστηριότητες. ¨Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια έντονη δυσφορία στους αγρότες μέλη της Ε.Α.Σ. και ήδη πολλοί εκφράζουν δημόσια το αίτημα σύγκλισης γενικής συνέλευσης για να αποφασίσουν τη διενέργεια εκλογών μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο…Πάντως η υπόθεση θα έχει συνέχεια και πάρα πολύ ενδιαφέρον!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ εκλογές φίλοι συνεταιριστές . Διότι εκλογές σημαίνει αφήνουμε τα παλιά και πάμε παρακάτω, άφεση και διαγραφή αμαρτιών και ατασθαλιών δηλαδή. Δηλαδή μερικά καλόπαιδα θα γλυτώσουν για όσα κακά ακούγονται ότι έγιναν εκεί πάνω. ΝΑΙ στη γενική συνέλευση για να ενημερωθούμε πλήρως και χωρίς παπαγαλάκια για όλα όσα έγιναν η δεν έγιναν, και να αποδοθούν εύθηνες .. ΟΤΑΝ γίνουν όλα όσα πρέπει τότε το σώμα της γενικής συνέλευσης, αν θέλει μπορεί να ζητήσει να γίνουν και εκλογές. ,, ΜΟΝΟ έτσι φίλοι μου, πρώτα να απολογηθούν όλοι τους , μετά να τους αποδοθούν οι εύθηνες που τους αναλογούν στο καθένα χωριστά και αν χρειάζεται να μπει και κανένας φυλακή. ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ , εκτός αν αποζημίωση την ένωση για τα λεφτά που εξ αιτίας του χάθηκαν, όποιος και αν είναι αυτός,.

Αγανακτισμένος αγρότης είπε...

Συμφωνώ 12:57 Όλοι να απολογηθούν. Και οι υπηρεσιακοί, και το Δ.Σ. και οι αγρότες.Ευθυνες υπάρχουν παντού. Ο δικηγόρος της ένωσης στην συνέλευση είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την Ιταλια και πως ρώτησαν την Υπηρεσία για τα χαρτιά πριν φυγει το φορτίο. Τωρα γιατί δεν μιλανε; Γιατι οι συμβουλοι δεν μιλησαν οταν έφυγαν τα φορτία; Κατόπιν εορτής προσπαθουν να γινου προφήτες. Αυτοί που στηριξαν τον Τσάτσο και έριξαν το Σίμο απο την προεδρεία γιατί δεν τους έκανε τα χατήρια.Να τα πουν ολα στη συνέλευση..

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κύριε/α "αγανακτισμένε αγρότη" δεν άκουσες καλά τί είπε ο δικηγόρος, ή μάλλον σε βόλευε να αλλοιώσεις τα λεγόμενά του ή να τα ερμηνεύσεις με το δικό σου τρόπο.Γι'αυτό σε παραπέμπω στα πρακτικά της.Το θέμα δεν είναι η απόδοση των ευθυνών, αλλά να εισπραχθεί με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε το ποσό.Επίσης μάλλον σε βολεύει να περιορίζεσαι στο συγκεκριμένο θέμα και όχι στα υπόλοιπα "αγανακτισμένε αγρότη"

Ανώνυμος είπε...

Όλα στο φως!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΗ/ΦΙΛΕ ΤΩΝ 12:03.ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ.Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Na rotiso kati? O dikigoros tis enosis posi empeiria ehei me diethneis emporikes synallages? Milaei kamia alli glossa ektos apo tin mitriki tou? Ton empistevetai se tetoies ypotheseis, esto kai enas akomi epiheirimatias idiotis? Mipos mathainei stou kasidi to kefali? Me lefta pou anikoun se allous? Kai gia na katalavo: Ti simainei "analamvanei tin eythini"? Tha valei ta hamena apo tin tsepi tou h tha paraitithei? Giati analipsi eythinis horis synepeies gia ton ypeythyno einai koroidia.

Ανώνυμος είπε...

Η κατασταση στην ενωση ειναι για γελια και κλαματα διοτι για το χαλι της φταινε ολοι, απο προεδρους , συμβουλους ,διευθυντες και καποιουος υπαλληλους που συμμετεχουν στο φαγοπουι τουλαχιστον 2 δεκαετιες.Κι ααν δεν πληρωσουν οι αγροτες-αιμοδοτες τις αδικαιολογητως πανακριβες δηλωσεις ΟΣΔΕ δεν θαχει η Ενωση χρημα ουτε το ρευμα για τις λαμπες που καινε.Αλλα απο εδω συντηρηται ο κακης ποιοτητος συνδικαλισμος της ΠΑΣΕΓΕΣ που εχει καψει την αγροτια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι αγρότης αλλά θλιβομαι και τρελαίνομαι με αυτά που ακούω και διαβάζω γιατί όταν οι αγρότες χάνουν το εισόδημα την πληρώνει όλη η περιοχή.Αυτό που κατάλαβα είναι πως η ενωση έχει ένα Δ.Σ. για τα πανηγύρια (όλοι ανεξαιρέτως)που την έχουν καταστρέψει και εμάς μαζί. Είτε με τις πωλήσεις που έκαναν είτε με τις μετέπειτα ενέργειες.Αυτό μπορούν να το καταλάβουν οι αγρότες;Και αποδοθούν δεν αποδοθούν ευθύνες γιατί στην Ελλάδα δεν τιμωρείται ποτέ κανείς ΠΡΕΠΕΙοι αγρότες όλους αυτούς που είναι σήμερα διοίκηση να τους κάνουν πέρα και να βγάλουν άλλους πιο καθαρούς και να μην πέφτουν στην παγίδα να υποστηρίζουν την μ ια ή την άλλη πλευρά.
Ευχαριστώ. Ενας όχι αγρότης μα πιστεύω με κοινή λογική

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΖΩΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΑΣ ΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ?ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΩΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ?Η ΘΑ ΜΥΔΕΝΙΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΜΗΟΥΡΓΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΜΒΑΚΟΜΙΧΑΝΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΟΥΡΓΙΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΛΑΚΗ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΗΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΟΝΤΕ ΟΙ ΜΙΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΚΗ ΠΡΟΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΟΤΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΩΛΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΕΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΟΔΑΣ-ΜΑΙΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ,ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΩ.ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΛΑΚΗΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΜΥΡΙΖΟΥΝ".ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΟΥΣ ΣΆΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΙΣΟΥΝ
(ΕΣΑΕΙ, CENTRA), ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ενω ολη η υπόλοιπη πενταδα βλέπε (Ανδρεαδης,Φαρμακης.Μπολλας, Γιαγκος καιΛάζος) ειναι λουλουδια του μπαχτσε. Βρε ολοι για τον λουδια ειναι....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? Πες στις εφημερίδες άρχισαν να βγαίνουν στην φορά πολλά.
1) Για τα φοτοβολταικα ο μεν Τσάτσος λέει ότι όλα έγιναν με την έγκριση της γεν.συνελευσης ,που έδωσε εντολή στο Δ/Σ να προχωρήσει στο συνεταιριλικη με άλλη εταιρεία , άρα δεν φταίει μόνο αυτός. Φταίνε και οι άλλοι, που τον «πάγωσαν». Δεν μας λέει όμως ότι παραπλάνησε την γεν.συνελευση, ότι έφερε κατασκευαστή χωρίς διαγωνισμό, χάρισε, ίσως σκοπιμα, το 50% των εσόδων σε άλλους , έστησε ένα καταστατικό με όρους τέτοιους που όταν το ανακάλυπταν ,να μην μπορεί να ακυρωθεί και διάφορα αλλά.
2) Για την Ιταλία μας λέει μόνο για το ασφαλιστήριο και ότι τον παραπλάνησε ο δικηγόρος και δεν απανταει στα…… α)Ανύπαρκτη εταιρεία β)ο ίδιος μεσίτης με την Αίγυπτο γ) τόπος παραλαβής στην Νάπολι σε ένα θερμοκήπιο δ) ψεύτικο ασφαλιστήριο ε)συναλλαγματικές από εταιρεία ανύπαρκτη ζ)κρυφή εντολή στο δικηγόρο να σταματήσει την έρευνα η)παραπλάνηση των συναδέλφων του.
3)Για την Αίγυπτο μας λέει ότι ουσιαστικά τον ξεγέλασε η τράπεζα της Αιγύπτου που έστειλε εντολή ότι το φορτίο πληρώθηκε, και έτσι έδωσε εντολή αποδέσμευσης. Οι άλλοι λένε όμως ότι έδωσε εντολή χωρίς να έχει στα χεριά του τίποτε, και μέρες μετά παρουσίασε ένα έγγραφο σαν εντολή πληρωμής, που φυσικά ήταν ένα παλιόχαρτο που ποιος ξέρει που το βρήκε. Ήταν τόσο ευχαριστημένος από την συνεργασία τον μεσίτη της Αιγύπτου που τον χρησιμοποίησε και στη Ιταλία? Ακόμη ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως γράφεται στα πρακτικά και τώρα δεν το παραδέχεται. Θα βρεθεί επιτέλους κανένας τώρα που υπάρχουν καταγγελίες επίσημες να κάνει KAMIA MHNYΣH KATA ΠANTOΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΣΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ?

Ανώνυμος είπε...

γιατι η διευθυντρια αποεκρυψε μετα απο επισκεψη της στην εκθεση της θεσσαλονικης το προηγουμενο σαββατο οτι υπαρχει ενδιαφερον απο τον αιγυπτιο να επιστρεψει το φορτιο οπωσ εμαθα οτι ειπωθηκε σημερα στο συμβουλιο και γιατι το εκρυβε τοσες μερες, μηπως στεναχωρεθηκε? αχ ασουλα τετοια κανεισ και θα το φασ το κεφαλακι σου!!!!