Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ποιος ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Δημότη..

Γράφει ένας αναγνώστης
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης μπορεί να συμβάλλει στην εμβάθυνση των δικαιωμάτων των δημοτών, αναδεικνύοντας νέες διαστάσεις στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών και παρεμβαίνοντας θεσμικά σε φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στο πεδίο των δικαιωμάτων των πολιτών. Μερικές ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική και ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού είναι:
Να μη διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε κάποια δημοτική παράταξη, ώστε να μην αιωρούνται υπόνοιες συστράτευσης σε παραταξιακές επιδιώξεις.
Να μην είναι επαγγελματικός συνεργάτης ή προμηθευτής του δήμου.
Να μην ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα που θα δημιουργεί υπόνοιες ότι μπορεί να επωφεληθεί από τη συγκέντρωση των παραπόνων των πολιτών.
Να διαθέτει εμπειρία σε θέματα διοίκησης και ιδίως σε θεσμούς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, οι θεσμοί διαιτησίας και μεσολάβησης του Διοικητικού, Αστικού ή Εργατικού δικαίου κ.λπ....
 Να διαθέτει εμπειρία σε οικονομικά θέματα.
Να έχει αιτιολογηθεί η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου με συγκριτική εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων και όχι με μία αναιτιολόγητη ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, το αποτέλεσμα της οποίας -ως προς την επιλογή του ικανότερου υποψηφίου - θα είναι εύκολο να αμφισβητηθεί.
Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι κάποιος συνεργάτης/υπάλληλος του Δημάρχου που λειτουργεί ως γραφείο παραπόνων. Τον ρόλο αυτό επιτελούν ή μπορούν να επιτελέσουν οι συνεργάτες του Δημάρχου και όχι ο Συμπαραστάτης του Δημότη. Ο τελευταίος οφείλει να διαμεσολαβεί στη βάση των αρχών της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης για την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ρόλος που απαιτεί έναν υψηλό βαθμό λειτουργικής ανεξαρτησίας. Η ετήσια έκθεση και οι ειδικές προτάσεις προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι πανηγυρικοί υπέρ της διοίκησης, αλλά θα προσφέρουν καταγραφή, διάγνωση, αξιολόγηση για τα κακώς κείμενα και προτάσεις για την βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών.

16 σχόλια:

θανασης είπε...

πολυ θολοκουλτουρα το κειμενο,ρωταω λοιπον ποιος ειναι ο... καταλληλοτερος ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ?θα σεβαστειτε οταν δεν ςας συμφερει την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ οπως οριζετε στα Δημοκρατικα Πολιτευματα?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ Ο ΤΡΑΓΙΟΥΛΤΣΗΣ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ , ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

καλα ο τραγιουλτησ εχει καβαλησει το καλαμι τον βλεπεισ καμαρωτοσ σαν το παγονι .απο ποσο καιρο ρε παιδια λιγουρευοταν αυτην την θεση .επι βαμβινη δεν τα καταφερε επι παπανικολαου γλυφοταν και τωρα με τον σταμκο επιτελουσ τα καταφερε οπε γλεντιααααααααααααααααααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

η αντιδημαρχος κανει τη δουλεια της οπωσ νομιζει. ο δημαρχος που ειναι ? δεν ενημερωνετε που του σκαβουν το λακο ελεος πια?ολοι αγωνιστηκαμε για την αλλαγη και αυτοι θα αλωνιζουν?

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΑΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΜΑΤΗΣ.ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

9:46 eisai endopalamikos palindromistis
kai ola osa grafeis einai entelws psemata
apla exeis mia apostoli na epiteleseis.
oso gia to poios eisai einai gnwsto...

Ανώνυμος είπε...

Το πως οι πολιτικοί μας καταφέρνουν να ξεφτυλισουν έναν σπουδαίο θεσμό ήδη στην γέννηση του δεν δύσκολο να εξηγηθεί. Ένας άνθρωπος βρέθηκε να γράψει δυο πράγματα σωστά κι αμέσως ξαμοληθηκαν οι εγκαθετοι να εκχυδαΐζουν τα πάντα. Κ συ ρε μάγκα που γνωριζεις ολους τους αλλους και τους κρίνεις γιατί εν τελεί κρυβεσαι; Τέλος εσείς εκει στο γκαράζ: μας έχετε πρηξει! Νομίζετε ότι είστε το κέντρο της γης! Βάλτε κάτω τα κεφαλιά κ δουλεψτε γιατί αργά η γρήγορα θα σας καταλάβει όλους η Κατερίνα, που δεν χαριζεται.

Ανώνυμος είπε...

ηδη ο δημαρχος ειναι ετοιμος να την σουταρει την κατερινα 3 18 οχι αλλο καρββουνο

Ανώνυμος είπε...

δεν χαριστηκε ουτε στης γυναικες τις κατεβασε κιολας δικιο εχεις

Ανώνυμος είπε...

9:07 κανε περισσοτερη αναλυση

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟ!ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΛΑΓΟΜΑΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟ!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΓΙΝΕ!ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟΙ.ΤΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΥΟ ΜΕΛΗ (ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ) ΣΤΗΝ ΔΕΠΑΠ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑΝ 3 ΑΤΟΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΝΗ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙς ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩ

Ανώνυμος είπε...

AΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 9΄΄37 ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΚΙ Μ ΑΡΧ..... ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΜΠΡΑΒΟΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ.ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ .ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙΖΕΙ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ