Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η Βεγορίτιδα υπερασπίζεται το σιδηρόδρομο

Μετά την δυναμική κατάληψη του Σιδηροδρομικού σταθμού Άρνισσας την Κυριακή 27 Φλεβάρη όπου συμμετείχαν πολίτες από την περιοχή της Βεγορίτιδας και φίλοι του τρένου, ακολούθησε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 η διοργάνωση από τη Συντονιστική Επιτροπή Δ.Ε. Βεγορίτιδας, λαϊκή συνέλευση στο Κέντρο Νεότητας Άρνισσας, με θέμα την συνέχιση των κινητοποιήσεων για την άδικη παύση των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε, στη γραμμή Έδεσσας - Φλώρινας.
Στην συνέλευση παραβρέθηκε επιτροπή του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, η οποία τάχθηκε υπέρ των δίκαιων κινητοποιήσεών και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την Έκθεση Οικονομοτεχνικής Αξιολόγησης Γραμμής Δυτικής Μακεδονίας την οποία διεκπεραίωσε η ΤΡΕΝΟΣΕ για την βιωσιμότητα των δρομολογίων Έδεσσας – Φλώρινας και τα αποτελέσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι η γραμμή είναι άκρως βιώσιμη....
Μετά από την ενημέρωση από την επιτροπή και το συντονιστικό, κατατέθηκαν προτάσεις από τους πολίτες για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι προτάσεις που τελικά ψηφίστηκαν από την λαϊκή συνέλευση είναι η πραγματοποίηση πορείας και συμβολικής κατάληψης του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Πέλλας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.
Επίσης αποφασίστηκε η συνυπογραφή και συμμετοχή στην «Σιδηροδρομική Πορεία» από την Έδεσσα στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: