Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Όταν τα Ευαγγέλια γίνονται ποίηση Παρουσιάστηκε το «Ποιητικό Κυριακοδρόμιο» της Δέσποινας Πένογλου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημοτικού μεγάρου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, παρουσιάστηκε το βιβλίο της Δέσποινας Πένογλου, «Ποιητικό Κυριακοδρόμιο» το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ανάμεσα σε φίλους, δικούς της ανθρώπους και εκπροσώπους της εκκλησίας, η κ. Πένογλου ξεδίπλωσε κάθε κομμάτι της ψυχής της, μιλώντας για τον Θεάνθρωπο και καταγράφοντας κάθε Ευαγγέλιο των Κυριακών όλου του χρόνου, μέσα από το δικό της πρίσμα.
Συνοδοιπόροι της σε αυτή την παρουσίαση η κόρη της Ευγενία Ζαμπάογλου που ερμήνευσε μελοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο και η μικρή της εγγονή Ευαγγελία Χατζηπέτρου που συνόδευσε με το βιολί της...
Έτσι στην αίθουσα του δημαρχείου, εκτός από τους ύμνους στον Χριστό, οι νότες γέμισαν την ατμόσφαιρα με ωραίες μελωδίες.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου ν. Πέλλας Κάκια Παυλίδου, η οποία μίλησε για την ιερότητα που πηγάζει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και την ευαισθησία της συγγραφέως να αποδώσει την εσωτερική της αντίληψη σε σχέση με τα λόγια του Ευαγγελίου.
Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρχε προβολή των σελίδων και εικόνων του βιβλίου, ενώ η ίδια η συγγραφέας διάβασε ποιήματά της από το «Ποιητικό Κυριακοδρόμιο». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιερέας Νικόδημος σταλμένος από την Ιερά Μητρόπολη, ο οποίος μίλησε για την ευαισθησία και την πίστη της κ. Πένογλου. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα συγγράμματα Αγίων και Θεολόγων που μιλούν για τον Χριστό και στη συνέχεια μίλησε για την συγγραφέα και τον βίο της απέναντι στην εκκλησία, την χριστιανική της πορεία, την ειλικρίνεια και την πίστη της.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική ενώ στη συνέχεια η κ. Πένογλου υπέγραψε βιβλία στους αναγνώστες της με τίτλο «Ποιητικό Κυριακοδρόμιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: