Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα κόντρα στο Δημοτικό συμβούλιο Πέλλας για το ΧΥΤΑ Γιαννιτσών

Σφοδρή επίθεση του Νίκου Παπανικολάου στον Γιώργο Παπαγεωργίου για το άρθρο του σε εφημερίδες
Είναι η πολλοστή φορά που το θέμα του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών στάθηκε αφορμή για έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας. Άλλωστε το μεγάλο αυτό έργο από το ξεκίνημα του πάντα συναντούσε ισχυρές αντιδράσεις για διαφορετικούς λόγους, αφού αφορά ολόκληρη την κοινωνία και προσφέρεται για αντιπολίτευση αλλά και για δημιουργία εντυπώσεων. Η ουσία ωστόσο είναι ότι όλοι δηλώνουν υπέρμαχοι της αναγκαιότητας κατασκευής του έργου και πώς η αντίθεσή τους αφορά επιμέρους θέματα, χοροθέτησης, διοίκησης ακόμη και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (χθες) υπήρχε θέμα συζήτησης.....
που αφορούσε την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης του δήμου Πέλλας με το Σύνδεσμο για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας, υποβολή αίτησης για τη χρηματοδότηση της πράξης και ορισμός εκπροσώπου για την Επιτροπή παρακολούθησης» Δηλαδή την κατασκευή ενός εργοστασίου διαλογής και κομματοποίησης στο χώρο του ΧΥΤΑ προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων τα οποία θα τοποθετούνται στη λεκάνη του ΧΥΤΑ και μάλιστα μετά από ειδική επεξεργασμένα ως (κομπόστα). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που είχε προγραμματιστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Γιαννιτσών και για το οποίο δίνεται η δυνατότητα πλέον να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Ωστόσο η συζήτηση μεταφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο παρελθόν και αφορμή γι αυτό στάθηκε το άρθρο του δημοτικού σύμβουλου της πλειοψηφίας Γεώργιου Παπαγεωργίου που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο σχετικά με τη λειτουργία αλλά και τις αποφάσεις του Δ.Σ. Η απάντηση του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών Νίκου Παπανικολάου και μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου ήταν αυστηρή και μέσα από αυτήν προσπάθησε να επαναλάβει την πάγια θέση του για το ΧΥΤΑ αλλά και να υπερασπιστεί την μεγάλη προσπάθεια και το έργο που επιτελέστηκε επί της δική τους θητείας, παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε από μερίδα τύπου. Ο πρώην δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Παπαγεωργίου τον οποίο κατηγόρησε ότι επί οκτώ μήνες δεν έχει τοποθετηθεί για κανένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να ξαναδιαβάσει τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου όπου επανειλημμένως έχει ο ίδιος έχει αναφερθεί στη διαδικασία εκλογής του ΔΣ του Συνδέσμου, τα μέλη του οποίου αποτελούνται από στελέχη της αυτοδιοίκησης που στήριξαν την υποψηφιότητα του δημάρχου Πέλλας ενώ ορισμένα από αυτά συμμετείχαν στο Συνδυασμό του.
Όπως ανέφερε ο κ Παπανικολάου τα ίδια μέλη αποφάσισαν μετά την παραίτηση του ιδίου από την προεδρία και εξέλεξαν νέο πρόεδρο και τα ίδια μέλη ομόφωνα έχουν αποφασίσει για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και φυσικά για το μεγάλο έργο της επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση της προγραμματικής σύμβασης.
Μάλιστα συνέστησε στον κ. Παπαγεωργίου να επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ να δει τον τρόπο λειτουργία του και να αναζητήσει τις αποφάσεις αντί να προσπαθεί να μεταφέρει απόψεις που ταιριάζουν απόλυτα με αυτές που κατά καιρούς εκφράζει δημόσια ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας επικαλέστηκε το δικαίωμά του να εκφράζει την άποψή του ακόμη και όταν διαφωνούν κάποιοι για αυτή.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ - ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 25 ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ, ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Toυς λόγους του Παπαγεωργίου μπορεί όποιος θέλει να τους γράφει.Σημασία έχει ΤΙ ΛΕΕΙ!!
Το άρθρο έχει τίτλο ΧΥΤΑ τελικά ποιός παίρνει τις αποφάσεις; Οπου κάνει ρόμπα τον δήμαρχό του και αρχηγό του(;)αφού δηλώνει ξεκάθαρα προς όλους τους δημότες ότι εννιά μήνες μετά την ανάληψη της δημαρχίας από τον Στάμκο κουμάντο εξακολουθεί να κάνει ο Παπανικολάου και άλλοι δημότες που δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι!!
Λέει επίσης ότι ο Στάμκος δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε τους ανθρώπους της παράταξής του αφού και αυτοί τον "αέρισαν" (εκ του αερίζομαι)
και έβγαλαν πρόεδρο στον σύνδεσμο ότι να'ναι.΄Και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμαρχος παρακολουθεί σαν χάνος τις εξελίξεις ανίκανος για οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Και ο Στάμκος βλέπει τον σύμβουλό του να τον ξεχέ...ει πατόκορφα και δεν αντιδρά (άρα αποδέχεται την αλήθεια των καταγγελομένων) και χαμογελά και τον έχει τον Παπαγεωργίου σαν κόκκινο αυγό αντί να τον κυνηγήσει ή επιτιμήσει για το ξεμπρόστιασμα που του κάνει.
Οτι η παράταξη του Στάμκου πολιτικά είναι για τα πανηγύρια το υποψιαζόμαστε αλλά δεν περιμέναμε να το φωνάζουν και μόνοι τους.
Καταγγέλει και βρίζει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί αγκαλιάζονται και βουλιάζουν στην απόλυτη πολιτική και διοικητική απαξίωση και ξευτίλα τους.
Αν όντως στο πιο σοβαρό ζήτημα της πόλης αυτή την περίοδο κάνουν κουμάντο απλοί πολίτες τότε είναι πολύ μεγάλοι μάγκες και η δημοτική αρχή ας πάει στο πανηγύρι που ξεκινάει σήμερα να βρει την θέση που της αξίζει.

Τέλλος Άγρας είπε...

Εγώ λέω ότι τον ελένε Γιώργο τον Παπαγεωργίου σας,έαν εσείς επιμενετε ότι τον ελένε Χρήστο!!! τοτε βάζω στόιχημα ότι εάν κάνω λάθος θα κόψω τις μουστάκες μου και θα καθήσω να τις φάω εμπρός σας,σ' ένα δημοτικό συμβούλιο???(στο κείμενο μέσα τον γράφετε σωστά)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ.Παπαγεωργίου Γιώργο για την παρέμβασή του με το συγκεκριμένο άρθρο στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ(ίσως ετσι σώσει ένα μικρό μέρος της λαβωμένης τιμής και υπόληψής του ,λόγω της σημετοχής του στο σχήμα που μάταια προσπαθεί να κυβερνήσει έναν δήμο αντιστρόφως ανάλογο των δυνατοτήτων του),πότέ δεν είναι αργά.
Πρέπει να μαθαίνουμε από τους δημοτικούς μας συμβούλους το μπάχαλο που επικρατεί στο δήμο μας εδώ και καιρό.
Μηδενική ανοχή σε θέματα που τείνουν να γίνουν χρόνια προβλήματα και μάλιστα με έντονη την οσμή της κατασπατάλησης δημοσίου(δημοτικού)χρήματος,της λαθεμένης απόφασης,καθώς και της υποβόσκουσας διαφθοράς(στην περίπτωση του ιδιώτη).
Από την άλλη με δεδομένη και καταφανή την ανικανότητα του δημάρχου μας να χειριστεί το συγκεκριμένο(και όχι μόνο)σοβαρό θέμα,βλέπουμε και την μικρότητα του πρώην δημάρχου που δεν το χώνεψε ακόμη ότι έχασε τις εκλογές και στη δημοκρατία όταν συμβεί αυτό το αποδεχόμαστε και αποχωρούμε,τιμώντας την θέληση και άποψη του κυρίαρχου λαου.
Ανύμπορος να αντιδράσει σωστά και αποτελεσματικά ο νυν δήμαρχος,μικρότερος των περιστάσεων(και σε άλλη φάση)ο πρώην δήμαρχος που παραμένει γαντζωμένος στην άσκηση διοίκησης(έστω και μ'αυτόν τον νομιμοφανή τρόπο),ο νέος δήμος Πέλλας βρίσκεται εμπρός σε αδιέξοδο και εγκληματική απραξία.
Αυτούς ψηφίζουμε και καλά παθαίνουμε.Ας είμαστε πιό προσεκτικοί τις επόμενες εκλογές...

Ο Γιαννιτσιώτης

loudiasg είπε...

Νάσαι καλά Τέλλο Άγρα για την επισήμανση...

Ανώνυμος είπε...

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Αβραμίδη.Ας πάρουμε τα πράγματα ανάποδα.
Η αντίδραση του Αβραμίδη αποδεικνύει τον "παράξενο" και ανεξήγητο(;) ρόλο του κ. δημάρχου και της παράταξής του στον ΧΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ;
Εκδοχή 1η.
Ο Αβραμίδης είναι οργανωμένος δεξιός, ένθερμος υποστηρικτής του Στάμκου και από τους πρωτεργάτες του προεκλογικού του αγώνα.Είναι επίσης και αδιάφθορος.Οσα ελατώματα και αν έχει, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μπορεί να ισχυριστεί ότι του έδωσε 1 ευρώ.Πέρα από ηθικούς λόγους, έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια που μπορεί να αγοράσει όλους μαζί τους εργολάβους ικέτες που συχνάζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι όλα τα χρόνια στον προθάλαμο του δημαρχειακού γραφείου παρά να καταδεχτεί να τον λαδώσουν.
Οταν ένας αδιάφθορος και ένθερμος υποστηρικτής του δημάρχου μέσα σε μόλις τρεις μήνες (Μάρτιος) στρέφεται εναντίον του και λυσασμένα τον καταγγέλει, σημαίνει ότι βλέπει "παράξενα" πράγματα σχετικά με τον ΧΥΤΑ και μάλλον ο κ. δήμαρχος οφείλει έστω να το διευκρινήσει το θέμα.
Εκδοχή 2η.
Αν δεχτούμε ότι υπηρετεί συμφέροντα (παρά την μέχρι τώρα αδιάφθορη παρουσία του) ενώ ο κ. δήμαρχος και η παράταξή του το δημόσιο συμφέρον γιατί δεν τον ξεσκεπάζουν; Γιατί ανέχονται να τους καταγγέλει, να τους λοιδωρεί, να τους εκθέτει, να τους αποδομεί πολιτικά και ηθικά στην συνείδηση του λαού και δεν αποκαλύπτουν αυτοί "ποιά σκοτεινά συμφέροντα υπηρετεί" για να τον βάλουν στην θέση του;Είναι οσιομάρτυρες και με στοικότητα υπομένουν το "μαρτύριο της ξεφτίλας"; Δε Νομίζω.
Οι δημότες απαιτούν και δικαιούνται ορισμένες εξηγήσεις.
Το θέμα είναι σοβαρό και είναι πολλά τα λεφτά Αρη...

Ανώνυμος είπε...

timiotita kai diafaneia.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟ η ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΕΧΕΙ ?
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ "ΜΥΑΛΟ" ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ
Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ???? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΤΑΜΚΟ - ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕΣ, ΛΟΥΣΟΥ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

TI EGINE EXTHES ME TIN BROXI ?POY EINE TA PROTOPALIKARA TOY GARAZ POY KOBOYN KAI RABOYN ?APARADEXTES OI IPIRESIES TOY DIMOY . TSAKIRIS+SPIRAKOS+XONTOS+MIKROPOYLOS+KOYLIS+XONIDIS+MILONAS=PLIRI ANIKANOTIIA. TIN OMPRELA TOY DIMARXOY NA KRATATE KAI AFISTE TIN POLI KAI TO PANIGIRI NA PLIMIRIZI.AYTOYS NA TOYS XERESE DIMARXE. EKANES TIN KALITERI EPILOGI AFU OPOS FENETE ME AYTIN TIN LITOYRGIA TOY GARAZ DEN XANAEKLEGESE. ALITHEBI OTI O TSAKIRIS PERNI 500E TO MINA EXTRA SAN ANTAPOKRITIS TOY OGA?

Ανώνυμος είπε...

tora sto garage kai voithos kopti marmaron

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλλω αν οι σχολιαστές του άρθρου του Παπαγεωργίου διάβασαν το άρθρο. Απλά επανέλαβαν τα σχόλια του Παπανικολάου και αυτά που έχουν στο αρρωστημένο μυαλό τους.ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:42 θέλεις να μας πεις που βρισκόσουν την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι??? έχεις και εσύ λόγο και άποψη?? που από τις ώρες που οι άλλοι εργάζονται διπλοβάρδιες εσύ κάνεις τέσσερις ώρες διάλειμμα και τις άλλες κοιμάσαι???

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 12.10. Υπάρχουν ΚΑΙ ανιδιοτελείς.Δυο τρεις πόσοι;Αραγε κατηγόρησε κάποιος τον Παπαγεωργίου για ιδιοτέλεια;Κανείς. Μάλλον εσύ βαρέθηκες να διαβάσεις τα σχόλια. Ολοι σχολίασαν τον τρόπο εκλογής του και το ότι από νωρίς ανέβηκε στα κεραμίδια εναντίον του Στάμκου. Οσον αφορά τα σχόλια του Παπανικολάου μην τα απορρίπτεις εκ των προτέρων. Δεν θα σε δαγκάσουν.
Ζύγισέ τα όλα και βγάλε συμπέρασμα.

Χριστίνα Π. είπε...

Στον νέο χώρο υγιειονομικής ταφής στην πόλη μας,μαζί με τα σκουπίδια θάφτηκαν εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να θάβονται και σήμερα,η λογική ,η εντιμότητα,η διαφάνεια.Να τους χαίρεστε παλικάρια όσοι στηρίξατε και τους προηγούμενους και δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

(Να τους χαίρεστε παλικάρια όσοι στηρίξατε και τους προηγούμενους και δαύτους)παλικάρια me foustes?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 3.27 η σημερινή διοίκηση του Χ.Υ.Τ.Α. δεν εκλέχτηκε με τις ευλογίες του Παπανικολάου; Αισθάνεσαι υπερήφανος που αγοράζουμε σκουπίδια από την Αλεξάνδρεια, που παραλαμβάνουμε κοντέινερ υπολειμμάτων περισσότερα από ότι ανακυκλώνουμε;
Οσο για την ειρωνεία του Παπανικολάου , όπως δεν ακούσαμε την φωνούλα σας 8 μήνες, εκφράζετε τις απόψεις των εργαζομένων , τα σχόλια ορισμένων για τον τρόπο εκλογής του Παπαγεωργίου (γνωστοί ξερόλες) τα αποδέχεσαι ως έντιμα και ηθικά;

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά παρότι δεν είμαι ο πιο ρομαντικός των ανθρώπων, έχω την άποψη ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για λειτουργία του ΧΥΤΑ με δημόσιο χαρακτήρα. Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο το επιπλέον κόστος της λειτουργίας θα πρέπει να το επωμισθεί ο πολίτης του Δήμου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θεωρώ πολύ πιο ασφαλή τη λειτουργία του έργου με δημόσιο χαρακτήρα, με προσωπικό υπό αυστηρό έλεγχο από τη διοίκηση, ως προς το τι είδους, πόσα και ποιας προέλευσης απορρίματα θα καταλήγουν στο δικό μας ΧΥΤΑ. Προφανώς το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτείται καλή εκπαίδευση και κυρίως σοβαρότητα από όλους.
Γιώργος Ζαχ. Παπαγεωργίου
Δρ.Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ
Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙατί κ. Παπαγεωργίου σας έχει πείσει κάποια Δημοτική Αρχή ότι μπορεί να βάλει τάξη και να επιβάλλει κανόνες στη λειτουργία του δήμου;
Εδω σε εναν πεζόδρομο δεν μπορούν να βάλουν τάξη εδώ και 15 χρόνια και εσείς περιμένετε να βάλουν τάξη στον ΧΥΤΑ;
Απ' ότι γνωρίζω είστε δημοτικός σύμβουλος και ποτέ δεν έχετε διαμαρτυρηθεί δημόσια για την κατάντια αυτή. Εκτος και αν συμφωνείτε με αυτή την αναρχία και αυθαιρεσία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι είστε σίγουρα ρομαντικός και αναζητάτε τρόπο διαφυγής από αυτό το σύστημα της αυττοδιοίκησης που είνια σίγουρα σάπιο, και που δεν παλεύεται με τίποτα..