Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν τίθεται θέμα κατάργηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιαννιτσών

Προ Ημερήσιας Διάταξης θέμα συζητήθηκε μετά από πρόταση του προέδρου της Β ΕΛΜΕ Πέλλας Αλέξανδρου Σταμενίτη σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το οποίο υπάρχει φημολογία κατάργησής του. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου και όπως προέκυψε από τη συζήτηση το το Κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά με δύο καθηγητές ωστόσο θα υπάρχει ενιαία εποπτεία – διοίκηση των δύο Κέντρων (Γιαννιτσών και Έδεσσας) της ΠΕ Πέλλας.
Με αφορμή πάντως την παρέμβαση αυτή ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Παπανικολάου επισήμανε ότι μέσα από επίμονη προσπάθεια......
δημιουργήθηκε το Κ.Π.Ε. Γιαννιτσών το οποίο στεγάστηκε προσωρινά στο Πολύκεντρο ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου στέγασης τους στις όχθες του ποταμού Λουδία για τις οποίες δαπανήθηκαν περισσότερες από 100.000 ευρώ. Μάλιστα ανάφερε ότι όταν ζητήθηκε από την προϊσταμένη του Κέντρου να μεταφερθούν στο νέο χώρο αυτή αρνήθηκε και έθεσε εκβιαστικά το δίλλημα ακόμη και για κλείσιμο του Κέντρου. Προφανώς κάποιους τους εξυπηρετούσε αυτή η λειτουργία, δηλαδή στο κέντρο της πόλης αφού τις περισσότερες ημέρες απουσίαζαν προκλητικά.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πέλλας διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το Κ.Π.Ε. Γιαννιτσών να λειτουργήσει κανονικά και επισήμανε στον πρώην δήμαρχο Γιαννιτσών ότι η μη μεταφορά του Κέντρου στον ποταμό Λουδία που είναι και η φυσική του έδρα συμβάλλει στην υποβάθμιση του με ότι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό.
Με παρέμβασή του ο διευθυντής του δήμου Στάθης Καστερίδης επικαλούμενος την εμπειρία του και την ενασχόλησή του με το θέμα τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και προσεκτικές κινήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιαννιτσών να λειτουργήσει στο μέλλον ως παράρτημα του Κ.Π.Ε. Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: