Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Προσλήψεις με κυρίαρχο κριτήριο τη συνέντευξη στη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας ενέκρινε η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σοβαρότατες ενστάσεις προέβαλε η αντιπολίτευση στο γεγονός ότι στον Κανονισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, που κατατέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπεται στις προσλήψεις ακόμη και για τις μόνιμες θέσεις, οι υποψήφιοι να περνούν από συνέντευξη χωρίς να ορίζεται ποια θα είναι η Επιτροπή που θα διενεργεί την αξιολόγηση, ενώ η συνέντευξη θα μοριοδοτείται περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα προσόντα συνολικά.
Για παράδειγμα ένας υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει μέχρι 800 μόρια λόγω πτυχίου, προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης,......
ξένης γλώσσας, χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.λπ. ενώ μόνο από τη συνέντευξη μπορεί να συμπληρώσει μέχρι και 880 μόρια, κάτι που αυτόματα του δίνει πλεονέκτημα για την πρόσληψη.
Πάντως ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σαράντης Μουχτάρης τόνισε ότι η απόφαση αυτή που περιλαμβάνεται στον Κανονισμό στηρίχτηκε σε παλαιότερο Νόμο που έχει καταργηθεί ενώ η πρόεδρος της επιχείρησης Ερασμία Λούσπα σημείωσε ότι ο Κανονισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών ακολούθησε όσα υπαγορεύει η Νομοτέλεια και έχει την έγκριση του Νομικού συμβούλου της Επιχείρησης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η συνέντευξη χρειάζεται κυρίως για ειδικές θέσεις όπου απαιτούνται προσόντα που αναδεικνύονται μέσα από αυτή και φυσικά όχι σε βαθμό να υπερκαλύπτει σε μόρια όλα τα υπόλοιπα. Είναι λογικό λοιπόν να τίθεται σε αμφισβήτηση η διαφάνεια των προσλήψεων και ίσως όχι άδικα.
Τη συγκεκριμένη διάταξη δεν την ψήφισε η αντιπολίτευση σε αντίθεση με τους συμβούλους της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν στο σύνολο του το θέμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: