Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων.. η πλατεία της Λαϊκής Αγοράς στα Γιαννιτσά

Post αναγνώστη
Εδώ και αρκετά χρόνια (τουλάχιστον 8 μετρώ εγώ),η πλατεία λαϊκής αγοράς (το παζάρι) Γιαννιτσών, καταντήσει παρκινγκ του κάθε λογής φορτηγού ,λεωφορείου ,νταλίκας και τώρα τελευταία και βυτιοφόρων οχημάτων καυσίμων. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η κατάσταση έχει γίνει τραγική, αφού η στάθμευση όχι μόνο έγινε μόνιμη και για αρκετές ημέρες (συνεχόμενα), αλλά επεκτάθηκε και στους γύρω δρόμους δίνοντας την εικόνα ενός εργοταξίου στο κέντρο της πόλης και λίγες δεκάδες μόνο μέτρα από το μέγαρο του Δημαρχείου της πόλης μας καθώς και του πνευματικού κέντρου.Ο χώρος αδειάζει μόνο κάθε Πέμπτη πρωί(λόγω λαϊκής αγοράς)....
και ξαναγεμίζει από κάθε τύπου όχημα και κατασκευή, όλες τις υπόλοιπες ημέρες, με έξαρση του απαράδεκτου φαινομένου τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και τις βραδινές ώρες.
Το υπερκατάστημα που εφάπτεται των ορίων του συγκεκριμένου χώρου(super market Μασούτης) είναι κι αυτό υπεύθυνο για τα πολλά σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα και μάλιστα πολλαπλώς ωφελημένο αφού πολλοί το προτιμούν λόγω της ευκολίας που παρέχει σε χώρο στάθμευσης.
Όσοι προσεγγίζουν το κέντρο και την αγορά ή το ΙΚΑ ή εργάζονται σε καταστήματα και τράπεζες της ευρύτερης περιοχής χρησιμοποιούν και αυτοί τον συγκεκριμένο χώρο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και έτσι επικρατεί το αδιαχώρητο, σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο.
Με την βεβαιωμένη λοιπόν την-από πολύ καιρό πριν-υποβάθμιση του χώρου(γιατί αναβάθμισή του δεν είναι σίγουρα)και των προβλημάτων που δημιουργεί στους παροικούντες κατοίκους και το σχολείο που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου(Φιλίππου) κάτω ακριβώς από το ανοιχτό δημοτικό θέατρο ,το οποίο είναι και σχολείο ειδικής αγωγής για μαθητές με ειδικές ανάγκες, σκέφτηκα να προτείνω κάτι που ίσως ακουστεί και εφαρμοστεί από τους διοικούντες δημοτικούς άρχοντες.
Να γίνει ο συγκεκριμένος χώρος το δεύτερο δημοτικό πάρκινγκ (επί αντιτίμου όμως) ,μόνο για ΙΧ επιβατικά οχήματα, της πόλης(εκτός Πέμπτης πρωί και περιόδου εμποροπανηγύρεως) και μ’ αυτόν τον τρόπο και αφού είμαστε ανίκανοι προς το παρόν να κάνουμε κάτι καλύτερο, ως δήμος και ως δημότες, να ελέγχουμε τουλάχιστον ότι θα σταθμεύουν μόνο μικρά οχήματα(ΙΧ) και όχι φορτηγά και λεωφορεία και βυτιοφόρα καυσίμων(πιστεύω ότι δεν έχουν τις δεξαμενές γεμάτες όταν σταθμεύουν-όχι γιατί είναι άκρως επικίνδυνο αυτό και παράνομο και επεμβαίνει ο εισαγγελέας στις ευνομούμενες κοινωνίες ,όταν συμβεί, αλλά -γιατί οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους φοβούνται την κλοπή των καυσίμων)τα οποία και ρυπαίνουν υλικά, ακουστικά και οπτικά (και πολιτισμικά).
Το κέρδος του δήμου λοιπόν θα είναι πολλαπλό. Οικονομικό, κυκλοφοριακό, ευταξίας και ελέγχου του χώρου, και εξυπηρέτησης των πολιτών ,δημοτών, εργαζομένων και περίοικων, επισκεπτών της περιοχής, θεατών του θεάτρου, ασφαλισμένων του ΙΚΑ καθώς και πελατών τόσο του υπερκαταστήματος «Μασούτης» όσο και του ξενοδοχείου «Πέλλα».Όλοι αυτοί σήμερα που γράφω δεν εξυπηρετούνται και αν εξυπηρετούνται αυτό γίνεται άναρχα, με κίνδυνο, χωρίς έλεγχο και σωστό σχεδιασμό και το κυριότερο με τεράστια οφέλη σε λίγους.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΛΕΡΗ. ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αγαπητέ αναγνώστη ας καθόσουν στο Μπάκιγχαμ γιατί ήρθες εδώ και προσβάλεσαι πολιτισμικά από την θέα των φορτηγών αυτοκινήτων.
Από το κείμενό σου φαίνεσαι 100% δημόσιος υπάλληλος(και δη δάσκαλος δημοτικού) και επιβεβαιώνεις αυτό που είπε ο Λοβέρδος.
Αντί να προσβάλεσαι από το γεγονός ότι διαβιείς παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας προσβάλεσαι από τις παραγωγικές τάξεις.
Γνώριζε λοιπό ότι ελλείψει δημοτικού ή ιδιωτικού φυλασόμενου πάρκιν για τα φορτηγά αυτοκίνητα , ο ίδιος ο δήμος προκειμένου να τα απομακρύνει από τις γειτονιές όπου στάθμευαν (πληρώνουν πάνω από 1200 ευρώ τέλη κυκλοφορίας άρα δικαιούνται) τους πρότεινε ως λύση το παζάρι.
Πρέπει και εσύ που αγνοείς την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία βρίσκεσαι επειδή ο εθισμός σου στα έτοιμα σου έχει αναστείλει την λειτουργία της σκέψης και της κρίσης να αντιληφθείς ότι ζεις σε μια επαρχιακή πόλη όπου ο κύριος όγκος των παραγωγικών τάξεων είναι αγρότες (ναι δυστυχώς θα προσβάλεσαι και από την θέα αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ) και ορισμένοι φορτηγατζήδες. Τώρα αν ως πόλη δεν έχουμε πετύχει το απόλυτο, χρήσιμο είναι οι άνω αναφερόμενοι να λειτουργούν έστω κάπως συντεταγμένα. Η εικόνα που περιγράφεις είναι μια πρώτη συντεταγνένη λειτουργία και όχι ασυνειδησία όπως εσύ ασυνείδητα περιγράφεις.
ΥΓ.Προς blog.Είμαι παρασάγκας ευγενέστερος από τον αναγνώστη του post και δεν πιστεύω να με κόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεσαι και από τους παλιούς δασκάλους που μετά το εξατάξιο γυμνάσιο δεν πήγες πανεπιστήμιο ούτε καν 2 χρόνια ακαδημία, αλλά ένα χρόνο σχολαρχείο.
Εκτοτε, από την πολλή μόρφωση, φορτωθήκατε για 50 χρόνια ως πνευματικοί ταγοί στον σβέρκο αυτής της πόλης και μας φλομώνετε με προτάσεις που μόνο άτομα της δικής σας αυταρέσκειας και φανταστικής ελίτ θεωρούν έξυπνες,πρακτικές και υλοποιήσιμες.

Ο Γιαννιτσιώτης είπε...

Ανώνυμε 18/9/2011 8:34μμ
Αυτό κατάλαβες από το άρθρο που διάβασες;
Σίγουρα όχι.
Ο τρόπος που γράφεις δηλώνει «μορφωμένο» τουλάχιστον μάγο να πώ;(αφού μάντεψες το επάγγελμα και την ιδιότητά μου)δικηγόρο των συγκεκριμένων ασυνείδητων που σταθμεύουν βυτιοφόρα σε αστική περιοχή(υπάρχει νόμος που προβλέπει ακριβώς τους χώρους στάθμευσής τους,και τον τρόπο{γειώσεις,αποστάσεις ασφαλείας ,αντικεραυνική προστασία ,πυροπροστασία,κλπ}),φορτηγατζήδων ή και δικολάβο του παρακείμενου ξενοδοχείου ή και του υπερκαταστήματος που εκμεταλεύονται τον συγκεκριμένο χώρο να πω;
Αν κάνω λάθος δεν σου ζητώ συγνώμη γιατί σίγουρα δεν την αξίζεις αφού προσπαθείς να μας πείσεις ότι προστατεύεις τις παραγωγικές τάξεις ενώ υποθάλπτεις και καλύπτεις παράνομες συμπεριφορές κάποιων ωχαδερφιστών(ίσως συγγενών σου)και το κάνεις και απροκάλυπτα,μειώνοντας την νοημοσύνη ημών των υπολοίπων.
Άκου λοιπόν για να μάθεις(αν και πιστεύω ότι το γνωρίζεις καλά).Δεν είναι πρόβλημα του δήμου ο φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης των κάθε λογής βαρέων οχημάτων(σιγά μην βάλουμε και τον στρατό να τα φυλάξει).Το 1ο δημοτικό πάρκινγκ υπάρχει και να πάνε εκεί,τώρα εάν θέλουν φύλακα είναι δικό τους πρόβλημα(κι εγώ θέλω έναν στην είσοδο του σπιτιού μου και μάλιστα χωρίς να τον πληρώνω) για να μην πώ και δίπλα από το σταθμευμένο ΙΧ όχημά μου!!!
Το ότι πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον 1200 ευρώ ή και 2000 ευρώ το έγραψες για να εντυπωσιαστούμε;Καλά κάνουν και πληρώνουν και τι μ' αυτό;Δικαιούνται να παρανομούν;(μωρέ τί μας είπες;)
Σε κατηγορώ λοιπόν για μεροληψία υπέρ των παρανόμων,για ψεύτικο και υποκριτικό ενδιαφέρον για τις παραγωγικές τάξεις!!!και καπέλωμά τους,για κρυφό άνομο συμφέρον και εθισμό στις παρεκλίνουσες συμπεριφορές κάποιων.Επίσης πιστεύω ότι η πονηρία σου(είναι η εξυπνάδα για κακό σκοπό) σε έκανε να διαστρέψεις(όχι αναστείλεις) την σκέψη σου και την κρίση σου και να μήν θέλεις-μπορείς να αντιληφθείς ότι δεν είμαστε Μπαγκλαντές ή Μπορτζουάνα αλλά μια πόλη έδρα δήμου σε κράτος της ενωμένης Ευρώπης που θέλει να λέγεται προοδευμενη και πολιτισμένη,με νόμους κανόνες και συμπεριφορές που δεν είναι παράνομες και δεν μειώνουν την ελευθερία και τα δικαιώματα των υπολοίπων,ειδικά δεν βάζουν ανθρώπινες ζωές σε δεύτερη μοίρα.
Κατάλαβες κουτοπόνηρε εξυπνάκια;Αυτά σε άλλους,εδώ θα ισχύσουν οι νόμοι και οι κανόνες της πολιτείας και σίγουρα μ' αυτούς οι σκέψεις και οι κρίσεις σου είναι αυθαίρετες και βλακώδεις(δεν είναι βρισιά,χαρακτηρίζει πνευματική κατάσταση-εδώ την δική σου όταν σκεφτόσουν τα όσα έγραψες-).
Αρκετά μας «παπάριασες»
Τέλος λύσε μου και την απορία.
Έχεις δει παράνομους και αυθαιρετούντες «να λειτουργούν έστω κάπως συντεταγμένα;»

Ο Γιαννιτσιώτης
Αυτός που από το κείμενό του φαίνεται 100% δημόσιος υπάλληλος(και δη δάσκαλος δημοτικού) και επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο(κλαψ-λυγμ) Λοβέρδος.

(Ο οποίος)Αντί να προσβάλομαι από το γεγονός ότι διαβιώ με κάποιους σαν και την αφεντομουτσουνάρα σου που παρασιτικά και εις βάρος της κοινωνίας καπηλεύεται τις παραγωγικές τάξεις-έγραψα ένα άρθρο-καταγγελία και μάλιστα με τίτλο «Άκουσον μεν πάταξον δε» μπας και « ξεκαβαλήσουμε» λίγο από τον δικό μας ωχαδερφισμό και τραβήξουμε κανένα αυτί από τους «τζάμπα μάγκες» σαν και των υποφαινόμενων ιδιοκτητών-οδηγών-μάγων(σαν και του λόγου σου)...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έπαιζα καλύτερα ένα τζόκερ ο καργ...ης;
Από το τσούξιμο που έφαγες φαίνεται πόσο μέσα έπεσα.
Ξενύχτησες και έγραψες την ιστορία της ζωής σου μόνο και μόνο για να με βρίσεις.
Και από ουσία τίποτε.(πόσο δίκιο είχα ΘΕΈ ΜΟΥ)
Ξαναδιάβασε την απάντησή μου και θα βρεις την απάντηση στην καταγγελία της φαντασίας σου.
Δεν χρειάζεται ούτε να επαναλαμβάνομαι ούτε μπορώ με το ζόρι να σε κάνω να αντιλαμβάνεσαι.
ΥΓ:Κάνε και λίγη αυτοκριτική.Δεν έπαθες και τίποτε που σου τραβήξαμε και εμείς λίγο το αυτάκι.
Ο Τσούχτρας σου.

Ανώνυμος είπε...

Παίξε λοιπόν ρε καργ...η!!!