Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ορκίστηκαν οι πρώτοι φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών

181 νεοσύλλεκτοι φαντάροι ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του στρατοπέδου «Καπετάν Άγρας». Είναι η πρώτη σειρά που ορκίζεται μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου ημέρα συμβολική για την πόλη μετά από όλα όσα προηγήθηκαν σχετικά με τα στρατόπεδα στα Γιαννιτσά και την μεταφορά της Ταξιαρχίας στην Άσσηρο. Τη δημιουργία του Κέντρου νεοσυλλέκτων, μαζί με την μετατροπή της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών σε Πολεμικό Μουσείο της Πόλης, είχε προαναγγείλει ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στα Γιαννιτσά τον περασμένο Φεβρουάριο....
Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της πλήρους παραχώρησης του Στρατοπέδου Καψάλη στο δήμο Πέλλας, γεγονός που είναι πιο πολύπλοκο αλλά όχι αδύνατο. Βέβαια στην κατεύθυνση αυτή και ο δήμος Πέλλας θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια του για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που καρτούν το θέμα σε στασιμότητα.
Όσον αφορά το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε αυτό θα κατατάσσεται αντίστοιχος αριθμός νεοσυλλέκτων στρατιωτών 8 φορές τον χρόνο και συνολικά 2.200 στρατιώτες, ενώ η επόμενη ΕΣΟ θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιαννιτσών, βουλευτές του νομού, ο διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού και ο Ανώτερος διοικητής Φρουράς Γιαννιτσών, και πολλοί γονείς και φίλοι των στρατιωτών.
Άντε παιδιά καλή θητεία….


Δεν υπάρχουν σχόλια: