Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Θεατρικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμωπίας «Έκφραση» παρουσιάζει τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη στο "Ξενιτείδιο"

Η ομάδα των μικρών «ηθοποιών» της «Έκφρασης» που απαρτίζεται από παιδιά της στ' τάξης δημοτικού από όλα τα δημοτικά σχολεία της Αριδαίας παρουσιάζει το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. το θεατρικό έργο «Βάτραχοι» του Αριστοφάν στο «Ξενιτίδειο» Πνευματικό Κέντρο.
«Τα φώτα ανάβουν, η μουσική αρχίζει και η σκηνή πλημμυρίζει με παιδιά. Και τα παιδιά, παίζουν θέατρο, τραγουδούν, χορεύουν και δημιουργούν μοναδικούς ήχους. Ήχους αρχέγονους… τελετουργικούς. Βατράχια βατράχια παντού. Κάτω πάνω, πάνω κάτω. Μέσα στην ομίχλη της λίμνης το σκοτάδι πέφτει. Μια φωνή ακούγεται…Να και ο χάααααρος ! Αρχίζει η σκηνική αναπαράσταση της ζωής στον κάτω κόσμο. Έναν κόσμο που μοιάζει πιο φωτεινός και πιο αστείος από την πραγματική ζωή......
Η παιδική ομάδα της έκφρασης σας προσκαλεί σε ένα γλέντι όπου… οι νεκροί είναι πιο ζωντανοί από τους ζωντανούς κι ο Άδης πιο φωτεινός από τον κόσμο της επιφάνειας.»
Οι Βάτραχοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα Λήναια το 405 π.Χ., κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν ποιητικό διαγωνισμό που οργανώνει στον κάτω κόσμο ο Διόνυσος ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη. Το έργο κριτικάρει τους νέους τραγικούς ποιητές αλλά και τον ίδιο τον Ευριπίδη, ενώ το πολιτικό του μήνυμα θεωρείται ότι είναι η προτροπή για επιστροφή στην ολιγαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: