Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Βόλεϊ γυναικών Α2 κατηγορία - Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών – ΓΣ Δράμας 3-2

Νίκη παραμονής στην κατηγορία για τον Μέγα

Καθοριστική νίκη με 3-2 σετ πέτυχε το Σάββατο το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου» ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος επί του Γυμναστικού Συλλόγου Δράμας. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα των Γιαννιτσών εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της στην κατηγορία σχετικά νωρίς αφού βρισκόμαστε στη μέση του πρωταθλήματος. Πάντως για μια ακόμη φορά η νίκη ήρθε με άγχος και με το προσφιλές για την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σκορ 3- 2 σετ. Οι φιλοξενούμενες έδωσαν τα πάντα για τη νίκη αφού τα περιθώρια παραμονής τους στην κατηγορία έχουν στενέψει ασφυκτικά, και έφεραν σε δύσκολη θέση τη γηπεδούχο ομάδα που παρόλο που ήταν η νικήτρια προβλημάτισε με την απόδοσή της σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Αξίζει να επισημάνουμε......
ότι τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 200 φίλοι του αθλήματος που δείχνει ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος στην προτίμησή τους, οι οποίο με χειροκροτήματα δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο κλειστό Γυμναστήριο στο οποίο για μια ακόμη φορά ο ηλεκτρονικός πίνακας ήταν εκτός λειτουργίας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη γηπεδούχο ομάδα αφού αποδίδοντας καλό βόλεϊ κατάφερε με σχετική άνεση και μόλις σε 17 λεπτά αγώνα να κερδίσει το πρώτο σετ με σκορ 25-17. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική αφού οι φιλοξενούμενες βελτιώθηκαν πολύ και σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση της απόδοσης των γηπεδούχων, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ 15-25 και18-25. Στο διάστημα αυτό τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα του Μέγα αφού όλες τις οι γραμμές ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Ανύπαρκτο μπλόκο, πολύ κακή υποδοχή, ελάχιστες προσπάθειες για κάρφωμα και αδυναμία στο σερβις οδήγησαν μοιραία στην απώλεια των δύο σετ και γρίνια στην κερκίδα. Το τέταρτο σετ ήταν καθοριστικό και φαίνεται ότι το αντιλήφθηκαν οι παίκτριες του Κώστα Τζούρου ο οποίος επιχείρησε κάποιες αλλαγές δυναμώνοντας κυρίως την μπροστινή γραμμή αφού στην υποδοχή η βελτίωση ήταν εμφανής. Η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι γηπεδούχος ομάδα σε αυτό το σετ έφερε το παιχνίδι στα ίσια κερδίζοντας το σετ 25-20.
Πλέον στο 5ο και τελευταίο σετ οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα και πρόσφεραν θέματα στους θεατές. Η ομάδα του Μέγα ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ ακόμη και 4 πόντους διαφορά, ωστόσο οι φιλοξενούμενες πλησίασαν στον πόντο κάνοντας τον αγώνα ένα πραγματικό θρίλερ που έληξε τελικά με νίκη των γηπεδούχων που κέρδισαν με 15-13 το τελευταίο σετ και 3-2 σετ τον αγώνα. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς τέσσερις περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού στον 3ο όμιλο της Α2 κατηγορίας.
Τα σετ: 25-13, 15-25, 18-25, 25-20, 15-13.

Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Τζούρος Κώστας): Δόσπρα, Κωφίδου Δαν., Χιντά, Βαλσάμη, Μηνασίδου, Βούτου, Γάζη, Βουλγαρίδου. Κωφίδου Δήμ., Παπακαρμέζη, Παπαδοπούλου Πολ.,Τσαβδάρη. (βοηθός προπονητή Μωϋσιάδου Έλσα).
Γ.Σ. Δράμας (Ηλιόπουλος Χρήστος): Κωστάμη, Κωνσταντινίδου, Γρηγοριάδου, Βογιατζή, Λαμπροπούλου, Κώστη, Μαυροπούλου, Καγκαλάκη, Καραγιαννίδου, Σολάκη, Ομηρίδου, Καμπάταη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών Κώστας Τζούρος δήλωσε τα εξής:
Ήταν ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς και το είχαν επισημάνει στις παίκτριές μου για να είναι συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του. Μετά το καλό ξεκίνημα που κάναμε και πήραμε το 1ο σετ χαλαρώσαμε και δώσαμε την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να πιστέψει στη νίκη. Δυσκολευτήκαμε να επανέλθουμε στον αγώνα και αυτό μας στοίχισε 2 σετ. Τελικά όμως νομίζω ότι αν και δύσκολα πήραμε μια σπουδαία νίκη που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή, αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ειδικά στα παιχνίδια με τις ομάδες με τις οποίες έχουμε τους ίδιους στόχους. Συγχαρητήρια στις παίκτριες μου που ξεπέρασαν το άγχος και τις αγωνιστικές δυσκολίες του αγώνα και έφτασαν σε αυτή την καθοριστική νίκη. Ευχαριστώ και τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται κάθε φορά που αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και μας βοηθάει πολύ.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Μ. Α. Γιαννιτσών – Γ.Σ. Δράμας 3-2
Ε.Ο. Σταυρούπολης – Επίκουρος 3-0
Άρης – Νέα Γενιά 2-3
Φ.Ε. Ιωαννίνων – Ελασσόνα 2-3
Ερμής Δράμας – ΔΑΣ Ωραιοκάστρου 2-3

Βαθμολογία

1.ΕΟ Σταυρούπολης 21
2.ΔΑΣ Ωραιοκάστρου 20
3.Άρης Θεσσαλονίκης 19
4.Επικουρος 16
5.Νέα Γενιά 11
6.Μ.Α. Γιαννιτσών 9
7.Ελασσόνα 9
8.ΦΕ Ιωαννίνων 6
---------------------------
9.Γ.Σ. Δράμας 5
10. Ερμής Δράμας 4

Την επόμενη αγωνιστική (9η) 21 Ιανουαρίου ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών δίνει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με το Ωραιόκαστρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: