Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μ. Αλέξανδρος Πέλλας – Αλμωπός Αριδαίας 2-1. - Δίκαια νίκη της Πέλλας επί του νευρικού Αλμωπού

Ένα πολύ καλό και δυνατό αγώνα παρακολούθησαν οι διακόσιοι περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο Πέλλας όπου ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Α1 κατηγορία Αλμωπό Αριδαίας. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που είχε δύναμη, πάθος, πολλές κάρτες και αρκετή ένταση εντός και εκτός γηπέδου χωρίς βέβαια παρεκτροπές, πλην ορισμένων παραγόντων της ομάδος του Αλμωπού που δεν αρμόζουν στην ιστορία και στο όνομα της ομάδος. Και αυτό γιατί όσα διαδραματίστηκαν στο τέλος του αγώνα θύμισαν τις κακές στιγμές του ποδοσφαίρου.....
 με υπαίτιους τους παράγοντες που δεν ανέχονται την ήττα της ομάδος τους, ακόμη κι όταν αυτή είναι πέρα για πέρα δίκαια όπως συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που ήταν καταιγιστικοί, πέτυχαν δύο τέρματα και δημιούργησαν προϋποθέσεις να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο αποφασιστικοί, πίεσαν για το γκολ ανορθόδοξα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
Φάσεις και γκολ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 3΄ ο Κούσης έγινε κάτοχος της μπάλας στη γωνία της μεγάλης περιοχής και ενώ είχε πλάτη γυρισμένη στην εστία του Αλμωπού ο Παπαδόπουλος Ξ. τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαγογένης και εύστοχο χτύπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Στο 37΄ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Αλμωπού και μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς ο Τουλγαρίδης την επανέφερε με σέντρα σουτ και ο Ηλιάδης που παρενέβη με το κεφάλι της άλλαξε την πορεία και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καραγιαννίδη κάνοντας το 2-0.


Στο 24΄ο Ηλιάδης μπήκε επικίνδυνα από πλάγια στη μεγάλη περιοχή και έβγαλε παράλληλη πάσα στον Λαγογένη που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 30΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Τσαουσίδη το κοντινό σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Στο 35΄ μετά από σέντρα στην περιοχή του Αλμωπού ο Ηλιάδης έπιασε γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων και κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Αλμωπού και μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς ο Τουλγαρίδης την επανέφερε με σέντρα σουτ και ο Ηλιάδης που παρενέβη με το κεφάλι της άλλαξε την πορεία και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καραγιαννίδη κάνοντας το 2-0.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά από σέντρα του Τσόλκα ο Τσαουσίδης με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: