Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κομισιόν: Καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ το 2012

Σε κατηγορηματική απόρριψη κάθε ενδεχομένου εξόδου κάποιας χώρας - μέλους της ευρωζώνης από την ενιαία νομισματική περιοχή, προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί. «Δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε σχέδιο κάποιο κράτος μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες κατά την πρώτη, για το 2012, ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της ελληνικής.....
 οικονομίας, ο κ. Μπαγί τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της Τρόϊκας με τις ελληνικές αρχές για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ειδικότερα, για το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, υπογράμμισε ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν εντός του Ιανουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εκτίμησε πάντως ότι το 2012 η ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη θα είναι ισχνή και ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη - μέλη υπαρκτός.
Πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: