Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Και να φανταστείτε ότι ο δήμαρχος είναι γεωπόνος…

Αν αυτή η εικόνα με τα ακρωτηριασμένα δέντρα αφορούσε μια σύγχρονη και καλά οργανωμένη κοινωνία τότε αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την «εγκληματική ενέργεια» κατά του περιβάλλοντος θα λογοδοτούσαν στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς στο δήμο Πέλλας κάποιοι δεν διδάχτηκαν από την πρώτη τους αντίστοιχη επιχείρηση κοπής δέντρων στο χώρο του Πολύκεντρου που αποδοκιμάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, και συνέχισαν ακόμη πιο σκληρά το έργο τους, κόβοντας από τον κορμό τα μεγάλα δέντρα στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών. Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση της κοπής των Πλατανιών στο Πολύκεντρο ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δικαιολογήσει την πράξη αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά «ένα έγινε κάποιο λάθος και κόπηκαν περισσότερο απ’ ότι έπρεπε κάποιο δέντρο, τότε ζητάμε συγγνώμη…».
Προφανώς μετά από το νέο «έγκλημα».....
 σε ένα χώρο όπου το πράσινο είναι βασικό στοιχείο του χώρου (περιβάλλων χώρος γηπέδου), κάποια δικαιολογία θα βρουν πάλι για να τα μπαλώσουν, αλλά το ίδιο λάθος όταν επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος.
Η εικόνα των ακρωτηριασμένων δέντρων σοκάρει πραγματικά και περιμένουμε να δούμε εκτός από τις αντιδράσεις του Δικτύου Πολιτών για το Περιβάλλον (ένα υφίσταται ακόμη) και τη θέση του δημάρχου που παρεμπιπτόντως τυγχάνει να είναι πτυχιούχος γεωπονικής σχολής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον βάλτε λίγο φάρμακο να προστατέψτε τις πληγές.Τα ρημάξατε τα δέντρα στην πόλη έλεος. Αν ήμασταν στην Ευρώπη θα είχατε πάει στον εισαγγελέα.Τι ψάχνεις όμως σε μια χώρα που οι δήμαρχοι είναι κουμπάροι και οι δημοσιογράφοι τιμητές της ορθοδοξίας. Από που να σωθούμε βρεεεεεεε.......

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ;
ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ
ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι η παρούσα Δημ. Αρχή δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία για το περιβάλλον, αφού κατ’ εξακολούθηση βλέπουμε ακρωτηριασμένα δένδρα γύρω μας.
Έτσι και εγώ με τη σειρά μου θέλω να καταγγείλω τους άγνωστους σε μένα δράστες που έκοψαν , ακρωτηρίασαν στην κυριολεξία, τα δέντρα-ελιές, στο πεζοδρόμιο ανεβαίνοντας για Πενταπλάτανο δεξιά, μετά το λεγόμενο γηροκομείο. Στο σημείο εκείνο το έδαφος είναι υπερυψωμένο και δεν φαίνεται το είδος των εργασιών που γίνονται στο παρακείμενο οικόπεδο. Προφανώς χάριν των εργασιών αυτών, κάποιος «έξυπνος», πιο έξυπνος από μας, έκοψε τις ελιές στο πεζοδρόμιο, που ανήκουν στον Δήμο Γιαννιτσών και σε όλους τους πολίτες του. Ρωτώ τον Δήμαρχο Γιαννιτσών, γνώριζε από τις υπηρεσίες του το γεγονός; (γιατί από το σημείο εκείνο συνεχώς περνούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα). Αν το γνώριζε τότε σε ποιες ενέργειες προχώρησε; Αν δεν το γνώριζε, τότε τι θα κάνει τώρα που το έμαθε; Θα τραβήξει κανένα αυτί, και πρώτα πρώτα των υπηρεσιών του που δεν τον ενημέρωσαν; Περιμένω….

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ 12:36 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ,ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.