Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Λέβητας θέρμανσης ιόντων. Μια φτηνή και εύκολη λύση για να ζεσταθείτε!

Ο λέβητας ιόντων αποτελεί ένα εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους που γνωρίζουμε σήμερα όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ. Λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα ως πηγή ενέργειας, αλλά είναι πολύ πιο οικονομικός χάρη στη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Η θερμική ενέργεια παράγεται άμεσα με την εξαναγκασμένη κίνηση των μορίων του νερού και όχι επαγωγικά όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες γνωστές μορφές θέρμανσης, επιτυγχάνοντας έτσι οικονομία και αποτελεσματικότητα.
Ο λέβητας ιόντων είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί....
 σε συνδυασμό με οποιαδήποτε υπάρχουσα εγκατάσταση, είτε πρόκειται για καλοριφέρ, ή ενδοδαπέδια θέρμανση. Η εγκατάσταση του συστήματος είναι πολύ πιο οικονομική από οποιαδήποτε εγκατάσταση θέρμανσης με πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ. Ο απαιτούμενος χώρος εγκατάστασης δεν υπερβαίνει το 1m2 πάνω στον τοίχο.
Πως λειτουργεί
Ηλεκτρόδια, που βρίσκονται εγκατεστημένα στο εσωτερικό του λέβητα, με την βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, εξαναγκάζουν σε κίνηση τα μόρια του νερού. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό θερμαίνεται ταχύτατα και η θερμότητα μεταφέρεται στα θερμαντικά μας σώματα.Η απόδοση του λέβητα ιόντων αγγίζει το 100% αφού η θέρμανση του νερού δεν γίνεται επαγωγικά όπως σε άλλες μορφές θέρμανσης αλλά άμεσα.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.eheater.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψευδη και ανευθυνη πληροφορηση!!!Να μας πληροφορησετε το ημερησιο κοστος καταναλωσης!!!ειμαστε θυματα αυτης της παραπληροφορησης και ειμαστε στην φαση του ξυλωματος αυτων των λεβητων ιοντων!! Αφου εμεις γειναμε πειραματοζωα ανευθυνων και ασχετων επιχειρηματειων!!!Ας προσεχαμε

Ανώνυμος είπε...

Ας πρόσεχες φίλε μου!!!
Αν έβαλες λάθος λέβητα με μικρότερη ισχύ, και το τοποθέτησες με τεχνικό της πλάκας για να γλυτώσεις μερικά ευρώ, καλά να πάθεις. Υπάρχουν ρυθμίσεις που πρέπει να γνωρίζει κάποιος ειδικός στυς λέβητες ιόντων για να πετύχει την μέγιστη απόδοση.
Εμείς που το ψαξαμε πολύ, κάναμε σωστή επιλογή και είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή του.
Όσο για την κατανάλωση που λές, πληρωνουμε για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων περίπου 220 ευρώ το μήνα με σταθερή θερμοκρασία στοθς θερμοστάτη στους 21 βαθμούς.

Ανώνυμος είπε...

Τετοιου τυπου προιοντα ειναι ουσιαστικα αδικιμαστα στη χωρα μας και να μην βιαζονται οι υποψηφιοι αγοραστες.Επισης οι παραμετροι για να λειτουργησει σωστα ενα τετοιο προιον ειναι παρα παρα πολλοι σε μια ηδη υπαρχουσα εγκατασταση.Οσο για τον δευτερο σχολιαστη θελω να του πω πως 220 ευρω τον μηνα για ενα διαμερισμα 100τετραγωνικων ειναι παρα πολλα αν υπολογισεις οτι κυκλοφορουν στην αγορα πολυ οικονομικοτερα συστηματα θερμανσης που λειτουργουν με ηλεκτρισμο και με ανεκτο κοστος αγορας.

Ανώνυμος είπε...

Για να εχετε ολοι μια πιο καλη ενημερωση πανω στους λεβητες ιοντων διαβαστε το παρακατω κειμενο:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΠΟΥΣΙΟΥ & ΕΣΤΙΑΣ 3 – ΚΟΖΑΝΗ


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΙΟΝΤΩΝ

Εκ του επιστημονικού συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων ηλεκτρολόγων, αναλαμβάνεται η παρούσα πρωτοβουλία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.
Αναγνωρίζεται απόλυτα η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και η οποία εν μέρει προέρχεται και από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Απολύτως δικαιολογημένα επανέρχονται σε χρήση παλαιές εναλλακτικές μέθοδοι θέρμανσης, όπως λέβητες βιομάζας ή παρουσιάζονται και νέες, όπως είναι οι ηλεκτρικοί λέβητες ιόντων.
Επειδή υπέπεσε στην αντίληψη μελών του συλλόγου μας, πως παρουσιάζονται οι εν λόγω λέβητες ως να έχουν βαθμό απόδοσης 150%, οφείλουμε ως επιστημονικός σύλλογος να παραθέσουμε την σχετική πραγματική γνώση.
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει στην φύση διεργασία, η οποία να εμφανίζει βαθμό αποδόσεως μεγαλύτερο από 100%, στην πραγματικότητα ούτε τόσο δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Ωστόσο ένας εκ των υψηλοτέρων βαθμών αποδόσεως που μπορεί τοπικά να εμφανιστεί, είναι κατά την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα. Δηλαδή συσκευές, όπως ηλεκτρικές κουζίνες, ηλεκτρικά αερόθερμα, θερμοπομποί, ηλεκτρικές σόμπες και κάτοπτρα ακτινοβολίας, ηλεκτρικοί λέβητες αντιστάσεων, ηλεκτρικοί λέβητες ιόντων κλπ. εμφανίζουν βαθμούς απόδοσης 97-99%.
Ειδικά όσον αφορά τους ηλεκτρικούς λέβητες ιόντων, επειδή εμφανίζονται στην αγορά ως νέα τεχνολογία, τονίζεται πως αντιθέτως βασίζονται σε τεχνολογία πολύ παλαιά, ήτοι της παραγωγής θερμότητας άμεσα στην μάζα ρευστού υψηλής αγωγιμότητας, μέσω διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο δε βαθμός αποδόσεως είναι ο ίδιος και παραπλήσιος με όλες τις υπόλοιπες προαναφερόμενες ηλεκτρικές συσκευές. Το ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών λεβήτων ιόντων, είναι ο μικρός τους όγκος ως προς την ονομαστική ισχύ τους, ήτοι διαθέτουν υψηλή ειδική ισχύ.
Απλά, ένας ηλεκτρικός λέβητας αντιστάσεων ή ιόντων ονομαστικής ισχύος 6 KW παράγει στην καλύτερη περίπτωση 5.88 KW θερμότητας στο νερό και απορροφά για κάθε ώρα λειτουργίας του σε πλήρες φορτίο, ακριβώς 6 KWH ηλεκτρικού ρεύματος.
Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή δυστυχώς εμφανίζεται με πιστοποιητικά μετρήσεων εκ του εξωτερικού, είναι απολύτως παραπλανητικά.
Τέλος οφείλουμε, ως ενεργειακοί μηχανικοί, να ενημερώσουμε και να αποτρέψομε τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μετατρεπόμενη άμεσα σε θερμότητα, για την θέρμανση χώρων, τουλάχιστον σε μόνιμη και κύρια βάση, διότι ο συνολικός βαθμός απόδοσης του συστήματος παραγωγής μεταφοράς και κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας ως θερμότητα, είναι ιδιαίτερα μικρός και η εν λόγω χρήση επιζήμια για την εθνική οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

εμενα δε με νοιαζει για την εθνική οικονομια, χεστηκε η εθνικη οικονομια για μενα οπως ξερεται
επισης δεν με χαλαει αν δεν εχει απόδοση150% κι εχει 97-99% θα μαι ευχαριστημενη μ αυτη την αποδοση. ουτε με χαλαει αν δεν ειναι κενοτομος τεχνολογια και υπηρχε απο παλια. να ζεσταθω θελω. θα με ενδιεφερε παρα πολυ να μαθω εντυπωσεις απο ανθρωπους που το εγκατεστησαν σπιτι τους με τριφασικο και νυχτερινο ρευμα(έχω ήδη)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αληθές ότι δεν υπάρχουν Συστήματα Θέρμανσης με ηλεκτρισμό που να συμφέρουν οικονομικά.υπάρχουν οι αντλίες Θερμότητας που έχουν βαθμό απόδοσης περίπου 300εως 400 τις εκατό , άρα συμφέρουν πολύ περισσότερο από οποιδήποτε άλλο σύστημα Θέρμανσης στην αγορά.

Ανώνυμος είπε...

εχω λεβητα ιοντων εδω και τεσσερα χρονια 150 τ.μ σπιτι μαζι με το ρευμα του σπιτιου πληρωνω τον χρονο περιπου 2500 ευρω .ειμαι πολυ ευχαριστημενος και με θερμοκρασια 21-22 c.Για να λεμε και τα καλα λογια.