Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έγγραφο που έφτασε στη ΔΕΥΑ και στο δήμο Πέλλας φέρνει σε δίλλημα τον πρόεδρο της Επιχείρησης.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι που εκλέχτηκαν στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πίστευαν ότι ο διορισμός τους στην προεδρία Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου δεν τους υποχρεώνει να επιλέξουν, ανάμεσα στο μισθό της Οργανικής τους θέσης και στην αποζημίωση του προέδρου του Νομικού Προσώπου τελικά έπεσαν έξω. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εστάλη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και κοινοποιήθηκε στο δήμο Πέλλας και στη ΔΕΥΑ Πέλλας γιατί αφορά τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο οποίος ως δημόσιος υπάλληλος ελάμβανε όλο αυτό το διάστημα και το μισθό του αλλά και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ την αποζημίωση που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.....
 Σύμφωνα με το σχετικό Νόμο οι διορισμένοι σε θέσεις διοικητών, υποδιοικητών, προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, γενικών διευθυντών αναπληρωτών γενικών διευθυντών και βοηθών γενικών διευθυντών σε Νομικά Πρόσωπα δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, μπορούν να επιλέγουν ή τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης ή τις αποδοχές της θέσης στην οποία διορίζονται.
Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις του Νόμου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας οφείλει να επιλέξει ανάμεσα στις αποδοχές της οργανικής του θέσης η την αποζημίωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Πέλλας και όχι να λαμβάνει και τις δύο.
Βέβαια είναι απορίας άξιο το γεγονός γιατί στην επιχείρηση δεν έκαναν τον κόπο να θέσουν αυτό το ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίσω την αποζημίωση που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της Επιχείρησης σε περίπτωση που επιλέξει τελικά το μισθό του υπαλλήλου στην οργανική του θέση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΗΡΧΕ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, Ή ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΖΟ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.... ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ!

Ανώνυμος είπε...

Έχασες το τελευταίο επεισόδιο κύριε/α και σε βρίσκω ανενημέρωτο/η. Κάθε 2 χρόνια οι πρόεδροι αλλάζουν. Εδώ και αρκετούς μήνες πρόεδρος είναι ο κ. Παναγιωτίδης κι όχι ο κ. Ασλανίδης.