Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτο βήμα του Μέγα για τη συμμετοχή στον τελικό της Α1 γυναικών στο Χάντμπολ

Νίκησε πριν λίγη ώρα με 32-28 τη Νέα Ιωνία στον πρώτο ημιτελικό

Σπουδαία νίκη πέτυχε πριν από λίγη ώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου» η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί της Νέας Ιωνίας με σκορ 32-28. Μάλιστα η νίκη αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αφού οι γηπεδούχος ομάδα στηρίζεται αποκλειστικά σε ελληνίδες παίκτριες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου σε αντίθεση με τη Νέα Ιωνία που έχει στις τάξεις της τρείς τουλάχιστον επαγγελματίες αλλοδαπές, που όμως δεν έκαναν τη διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Ο αγώνας ήταν ο πρώτος στη σειρά ημιτελικός του πρωταθλήματος αφού το εισιτήριο για τον τελικό θα κριθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα όπου οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες. Το τελικό σκορ.....
 και η διαφορά των 4 τερμάτων δίνει το δικαίωμα στην ομάδα των Γιαννιτσών να ελπίζει στην πρόκριση, αρκεί να επαναλάβει την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο σημερινό αγώνα.
Οι 150 περίπου φίλοι του χάντμπολ που βρέθηκαν στις κερκίδες παρακολούθησαν ένα πραγματικό ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γεμάτο πάθος, δύναμη και εντυπωσιακές φάσεις.
Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν δυνατά και πήραν προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενες την ευστοχία τους από τα εννέα μέτρα και την κλειστή άμυνα που έπαιζαν και δυσκολευόταν να διασπάσουν οι παίκτριες του Μέγα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου το σκορ ήταν (4-5), η αλλαγή της αμυντικής τακτικής του Μέγα δυσκόλεψε επιθετικά τις αντιπάλους, ενώ οι γρήγορες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων άλλαξαν τα δεδομένα στο σκορ στο 20΄(11-8) χωρίς να αλλάξει σημαντικά μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τις γηπεδούχους να προηγούνται με σκορ 17-15.
Στην επανάληψη η επιθετική άμυνα που επέλεξε ο προπονητής του Μέγα σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση των παικτριών του καθήλωσε σε παθητικό ρόλο την ομάδα της Νέας Ιωνίας που είδε τη διαφορά να φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα 48΄ (28-22). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων έφερε λάθη που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενες και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό στο επίπεδο των 4 τερμάτων 32-28.
Πλέον ο Μέγας Αλέξανδρος θα προκριθεί στον τελικό αν:
Κερδίσει ή φέρει ισοπαλία ή χάσει με 3 γκολ διαφορά εκτός έδρας τη Νέα Ιωνία.
Σε περίπτωση που ηττηθεί με 4 τέρματα τότε θα μετρήσει η διαφορά των εκτός έδρας τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.
Ο προπονητής των γηπεδούχων Κύρος Σαράφης μετά το τέλος του αγώνα αφού συνεχάρη τις παίκτριες του, στάθηκε στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης όπου το σκορ μειώθηκε από άσκοπα λάθη της ομάδος του όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για τον Μέγα Αλέξανδρο όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 10΄(4-4), 20΄(11-8) ημίχρονο (17-15), 40΄(22-20), 50΄(27-22) τελικό 32-28.
Άριστοι οι διαιτητές: Πάτιος Κωνσταντίνος και Τσιάπας Βασίλης
Γυμνασίαρχος: Ζέρβας Χρήστος
Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κύρος Σαράφης): Γιαντσή, Παρασκευαϊδου, Τσιτσούκη 1, Ιωαννίδου, Μπατζαρακούδη 7, Χατζηπαρασίδου 10, Αναστασίου Ελ. 1, Παπαδοπούλου Μ. 7, Γεωργιάδου 2, Παπαδοπούλου Ι. 4, Τρελοπούλου
Νέα Ιωνία (Μαντζόπουλος Βαγγέλης): Μαυρογεώργη Δ., Μαυρογεώργη Ζ., Μαυρογεώργη Ν. 1, Παπανικολάου 4, Miljkovic 4, Μασμανίδου 3, Sulvakhova 10, Κοτσαμποϊκίδου , Woctowvic, Μακρή, Τσάκαλου 5, Χρύση 1, Κοντοστεργίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ομαδα ειναι κατα 51% και βάλε ,δημιουργημα του γιωργου του γυλβανιδη ο οποίος και εφυγε αδικημενος απο το τιμονι της. και θα πρεπει να την ξαναπαρει απ του χρονου εφοσον το θελει. και να γυρισουν να ειναι κοντα στις ομαδες ατομα που αγαπανε το αθλημα και οχι διαττοντες αστερες που βλεπουν φως μπαινουν στις ομαδες χαντμπωλ της πολης, και φευγουν αφηνοντας συντριμμια ή αδιάφορο εργο. αναφερω ενδεικτικα γυλβανιδης-νικολαιδης-κοιλιας-στηβ-γεωργιαδης-χαριταιοι-νιζαμιδης κλπ ανθρωποι -πρωην αθλητες με αγαπη στο αθλημα ή με χρονια σε διαφορα ποστα κοντα στις ομαδες μας. εχει αθλητες-παραγοντες-προπονητες- η πολη μας ,με μερακι, δεν χρειαζονται εισαγωγες απο αλλους νομούς παικτων-προπονητων(χωρις να απαξιωνω το εργο τους ,τα λεω) και συμφωνει πιστευω ο πολυς κοσμος μαζι μου. ενας παλιος αθλητης και εραστης του αθληματος....

Ανώνυμος είπε...

επισης δεν μου αρεσει ο τιτλος ΄΄ιδιοκτητης΄΄ του site οπως εμφανιζεται.καλυτετα διχειριστης. ιδιοκτητης παραπεμπει σε κατευθυνομενη ενημερωση.ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΉ .ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΑΩΝ . ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ.
Υ.Γ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.