Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τα αλυσοπρίονα έχουν πάρει φωτιά…. στα δάση αλλά και στον κάμπο της Πέλλας

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών έχει οδηγήσει πολλούς στην αναζήτηση φτηνής πρώτης ύλης για τη θέρμανσή τους. Οι σόμπες με ξύλο ξαναμπήκαν στα σπίτια και μαζί με αυτές ξεκίνησε η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση. Καθημερινά τόσο στο Παϊκο όσο και στο βάλτο, τα δέντρα πέφτουν θύματα στο βωμό της επιβίωσης συμπολιτών μας αλλά και της αδυναμίας των δασικών και άλλων υπηρεσιών να ελέγξουν σε αυτό το εύρος την οικολογική καταστροφής.....
 Σίγουρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αυτής της κατάστασης με ελεγχόμενες ζώνες υλοτόμησης και με αντίστοιχους αυστηρούς ελέγχους θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά την έκταση που έχει πάρει αυτό το φαινόμενο που έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

1 σχόλιο:

DAMIAN είπε...

αφου παιρνουν παραδειγμα απο την δημοτικη αρχη,που κοβει τα δενδρα σαν σταφυλια!!!φαντασου να μην ηταν και γεωπονος ο δημαρχος τι θα γινοταν!!!εχουν μια χ..η γεωπονο που γνωμοδοτει,και τα αλυσοπριονα παιρνουν φωτια.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!