Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τι συμβαίνει με την εργολαβία των 2.795.000,00 ευρώ; Η Διαχειριστική Αρχή ζητά από το δήμο Πέλλας την συμμόρφωση με τις υποδείξεις της!

Τη συμμόρφωση του δήμου Πέλλας και του αναδόχου του έργου που αφορά την Αστική Ανάπλαση εκατέρωθεν της οδού Εθνικής Αντίστασης, ζητά η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με έγγραφο που απέστειλε στο δήμο. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία που είναι φορέας ελέγχου των έργων του ΕΣΠΑ, μετά από εγγραφή καταγγελία ιδιώτη εργολάβου, διενήργησε τον περασμένο μήνα έλεγχο στη διάρκεια κατασκευής του έργου και διαπίστωσε συγκεκριμένες κατασκευαστικές παρεκκλίσεις από τη μελέτη του έργου, ενώ διαπίστωσε ότι το έργο εκτελούνταν από υπεργολάβους που δεν τυγχάνουν της αντίστοιχης έγκρισης που προβλέπεται από το Νόμο.
Να θυμίσουμε ότι.....
 σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση θέμα για να δοθεί τμήμα του συγκεκριμένου έργου σε υπεργολάβους, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού η αντιπολίτευση το καταψήφισε. Μάλιστα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για παράνομη διαδικασία και φαίνεται να τον δικαιώνει το παραπάνω πόρισμα.
Βέβαια από την πλευρά του δήμου επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής, με την υπογραφή της οποίας παρεμπιπτόντως θα γίνει η αποπληρωμή του έργου από το ΕΣΠΑ, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε των επιλογών του και της παράταξής του σημειώνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς αφού έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Βέβαια δεν μας είπε ποιος θα πληρώσει τη ζημιά σε περίπτωση που η εμμονή του στο να εκτελείται το έργο από υπεργολάβους, οδηγήσει σε άρνηση υπογραφής για την αποπληρωμή του έργου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφετε για το ποσοστό έκπτωσης που δόθηκε στο έργο;
Μήπως είστε και εσείς στο κόλπο;

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ ΝΟΝΟ.ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΠΟΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΤΕ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΛΥΚΑ) ΚΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΥΧΑΙΑ (Ο ΝΟΝΟΣ) ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.ΤΟΤΕ Ο ΣΟΦΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ.Ο ΣΟΦΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΘΕΣΕΙΣ (ΤΟ ΚΟΜΜΑ) ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ (Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ.ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΥΛΟΓΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΖΕ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΤΑ(ΤΟΝ) ΒΑΛΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΔΕ.....
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΙΚΠΑ ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ κτλ.

Aganaktismenos είπε...

ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ..

Aganaktismenos είπε...

ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ... ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ 5:14 ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΜΑΖΙ;,ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.ΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ.