Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τι είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Ηλίας Θεοδωρίδης πριν αποφασίσει να απέχει από την ψηφοφορία στη βουλή

Την αντίθεση του προς την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου είχε εκφράσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης, επεξηγώντας τους λόγους για τη στάση του αυτή. Η συνεδρίαση προηγήθηκε της ολομέλειας της βουλής από την οποία απείχε ο παραπάνω βουλευτής, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Στην σύντομη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε τα εξής:
Αγαπητέ πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι,
«Παρατηρώ συναδέλφους ομιλητές που συνέβαλαν στην πτώση της κυβέρνησής μας,....
 εξ αιτίας της αντίθεσης τους στο πρώτο μνημόνιο, να μεταβάλλονται σήμερα σε φανατικούς υποστηρικτές του δεύτερου.
Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε στο κράτος, που βρισκόταν στον πυρήνα του προβλήματος της ελληνικής κρίσης και είχε σκοπό τη μείωση των ελλειμμάτων που προέρχονται από αυτό, αν και με τρόπο άδικο και αναποτελεσματικό (οριζόντια μέτρα).
Το δεύτερο μνημόνιο αφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και έγινε με πρόσχημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την οποία ελάχιστα επηρεάζει, ενώ μας οδηγεί με βεβαιότητα σε νέο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων, μείωσης εσόδων, νέων περικοπών, απομακρύνοντας το στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.
Με αυτό τον τρόπο σε οκτώ με δέκα χρόνια θα βγει από την κρίση μια Ελλάδα με 25 μονάδες σωρευτικής ύφεσης, με ένα εξαθλιωμένο λαό και τα μεγάλα συμφέροντα του μεταπρατικού, παρασιτικού κεφαλαίου, που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση, να παραμένουν κυρίαρχα και μετά την κρίση.
Ο λαός και η ιστορία δε θα μας συγχωρήσει ότι η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεσολάβησε για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Στο να χαθεί η κρίση και οι θυσίες του ελληνικού λαού ως ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ Η ΠΑΡΩΝ.ΚΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΕΓΙΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η απουσία από την βουλή σε μια τόσο κρίσημη συνεδριάση νομίζω ότι δεν βοήθησε καθόλου την χώρα.... και αυτοί που απήχαν το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥς ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥς ΜΟΙΣΘΟΥς ΤΟΥς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ .Το θράσσος τους δεν έχει όρια ΕΛΕΟς ΠΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ REAL.GR GIA TO TI EIΠΕ O ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ.