Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και στημένων παιχνιδιών ζητούν οι Ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους

Η καταπολέμηση του ντόπινγκ, της βίας στα γήπεδα, των στημένων παιχνιδιών και η υπαγωγή των αθλητικών μάνατζερ σε ρυθμιστικές διατάξεις απαιτεί μια πιο συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει το ψήφισμα που υιοθέτησε το ΕΚ σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Μαύρη λίστα για τους χούλιγκαν

Το ΕΚ καλεί τα κράτη μέλη, σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες, να απαγορεύσουν την πρόσβαση στα γήπεδα σε οπαδούς που επιδεικνύουν βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά, να σχεδιάσουν....
μια συντονισμένη προσέγγιση στο ζήτημα της διαμόρφωσης και επιβολής κυρώσεων εναντίον των οπαδών αυτώνκαι να θεσπίσουν ευρωπαϊκό μητρώο οπαδών ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να ενισχύσουν την μεταξύ τους συνεργασία μέσω ενός βελτιωμένου συστήματος προειδοποίησης για αγώνες υψηλού κινδύνου που διεξάγονται στα κράτη μέλη.

Ντόπινγκ, παράνομα στοιχήματα και στημένοι αγώνες
Για την καλύτερη προστασία των νέων, οι ευρωβουλευτές προτείνουν να συμπεριληφθεί η πώληση των ουσιών ντόπινγκ στην κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών. Για την καταπολέμηση των στημένων παιχνιδιών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και των παράνομων στοιχημάτων οι ευρωβουλευτές προτείνουν την ποινικοποίηση κάθε παράνομης δραστηριότητας και τη δημιουργία ενός συστήματος χορήγησης αδειών για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης στοιχημάτων.

Αθλητικοί μάνατζερ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει τη δημιουργία ενός μη κρατικού ευρωπαϊκού μητρώου για όλους τους επαγγελματίες μάνατζερ στο οποίο θα καταχωρούνται τα ονόματα των παικτών για τους οποίους έχουν εργαστεί. Θεωρεί επίσης ότι η εκπροσώπηση παικτών (μάνατζερ) πρέπει να αποτελέσει νομοθετικά κατοχυρωμένη επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία να υπόκειται στην υποχρέωση απόκτησης κατάλληλου επίσημου τίτλου, και ότι οι μάνατζερ πρέπει να έχουν τη φορολογική τους έδρα στο έδαφος της Ένωσης, για λόγους διαφάνειας.
Οι ευρωβουλευτές προτείνουν επίσης τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος αδειοδότησης και καταχώρησης που θα συνοδεύεται από έναν κώδικα δεοντολογίας, ενώ θεωρούν ότι η αμοιβή των μάνατζερ για μεταγραφές θα πρέπει να καταβάλλεται σε έναν αριθμό δόσεων καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου που υπογράφει ο παίκτης κατά τη μεταγραφή του, ώστε η πλήρης πληρωμή της αμοιβής να εξαρτάται από την πλήρη ή μη εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: