Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μια εξαιρετική εκδήλωση για τις Μητέρες

Την 1η Φεβρουαρίου 2012 μετά τον εσπερινό της Υπαπαντής του Κυρίου, η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών οργάνωσε εκδήλωση για τη Μητέρα στα πλαίσια των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής. Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Αθύρων τραγουδώντας επίκαιρα παραδοσιακά τραγούδια.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρεσβυτέρα Κυριάζου Θεοδώρα και το θέμα της ομιλίας ήταν: «Η Μάνα του Θεού και των ανθρώπων και οι μάνες».
Η εισηγήτρια στο πρώτο μέρος της ομιλίας της παρουσίασε.....
 τη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, ερμηνεύοντας την εικόνα της Υπαπαντής. Στο δεύτερο μέρος μίλησε πρακτικά για την προσφορά και την ευθύνη της μητέρας έναντι των παιδιών και της οικογένείας της. Η ομιλήτρια συνόδευσε το λόγο της με παράλληλη παρουσίαση διαφανειών.
Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η χορωδία της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών παρουσιάζοντας επίσης τραγούδια για τη μητέρα. Χοράρχης και των δύο χορωδιών ήταν ο εκπαιδευτικός Απόστολος Τσέρνος. Τέλος ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, π. Ιωάννης Σπυρίδης ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους που αψήφησαν το κρύο και κατέκλυσαν την αίθουσα.
Το βίντεο της εκδήλωσης υπάρχει στον δικτυακό τόπο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών (www.inag.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: