Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση από την Μητρόπολη Πέλλας για την στήριξη στην πρωτοβουλία ίδρυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η ικανοποίηση για την κινητοποίηση φορέων της πόλης των Γιαννιτσών να στηρίξουν την ίδρυση του Κοινωνικού Παντωπωλείου που προωθεί η Ιερά Μητρόπολη εκφράζεται με την ανακοίνωσή που εξέδωσε το Γραφείο τύπου της Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας. Παράλληλα επισημαίνει και το φιλανθρωπικό ρόλο της εκκλησίας καλώντας τους πολίτες και τους φορείς να συνδράμουν σε αυτό για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στη σετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
Με χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τοπική εφημερίδα των Γιαννιτσών για την κινητοποίηση φορέων της πόλεως....
προκειμένου να συμπράξουν στην προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως για λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην πόλη των Γιαννιτσών, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία από την ίδρυσή της αποτελεί τον συνεπέστερο διαχρονικά εκφραστή κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, ο οποίος έχει ως θεμέλιό του την εντολή της αδιάκριτης αγάπης προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, κοινωνικής θέσεως και ηθικής συμπεριφοράς. Πρώτιστο έργο της όμως είναι να διακηρύξει σε όλο τον κόσμο και να εμπνεύσει σε όλους τους ανθρώπους αυτή τη θεοδίδακτη αγάπη, που είναι και πρέπει να είναι η μοναδική ρίζα κάθε αγαθοεργίας, χωρίς ιδιοτέλειες, προσπάθειες αυτοπροβολής και άλλου είδους υστεροβουλίες, οι οποίες συχνά υπεισέρχονται στα φιλανθρωπικά έργα αλλοιώνοντας και υποβαθμίζοντας τον χαρακτήρα τους. Ως εγγυητής αυτού του πνεύματος η Εκκλησία πρωτοστατεί και προΐσταται στα «καλά έργα» (Τιτ. 3,14) και προσκαλεί όλους σε συμμετοχή σε αυτά.
Αναμένουμε την επικοινωνία των ενδιαφερομένων φορέων με τις καλύτερες προσδοκίες προκειμένου να καθορίσουμε το πλαίσιο της συνεισφοράς τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο υλοποιούμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και την πανελλαδικής έκτασης πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Καλούμε επίσης όλους όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, είτε ως φορείς, είτε ως επιχειρήσεις, είτε ως πρόσωπα, να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκειμένου το έργο αυτό να συντελεστεί με τον πιο άρτιο και αποτελεσματικό τρόπο.
Ήδη η προετοιμασία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ αρχικά θα καλύψει την πόλη των Γιαννιτσών. Τα κριτήρια για τη συμμετοχή στην παροχή των αγαθών θα ανακοινωθούν σύντομα. Πρόσωπα διαφορετικής θρησκείας η καταγωγής, εφόσον πληρούν τα καθορισμένα κριτήρια, δεν θα αποκλείονται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: