Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τα είπαν χθες αλλά όχι έξω από τα δόντια… Πάντως έγινε μια αρχή για την αποφυγή του διεξόδου στην Αναγέννηση

Συναντήθηκαν χθες στο Εργατικό κέντρο Γιαννιτσών μέλη και φίλοι της Αναγέννησης Γιαννιτσών για να συζητήσουν για το οικονομικό πρόβλημα της ομάδος και να βρουν μια βιώσιμη λύση.
Βέβαια με αφορμή αυτό τέθηκε το θέμα παραχώρησης του ΑΦΜ της ομάδος σε ομάδα της Super League κάτι που ο πρόεδρος της ομάδος Απόστολος Καραογλανίδης απέκλεισε κατηγορηματικά λέγοντας ότι η Αναγέννηση και η ιστορία της δεν πωλούνται. Βέβαια δεν διευκρίνισε αν έγιναν συζητήσεις και προσεγγίσεις από παράγοντες άλλων ομάδων για το θέμα αυτό. Παράλληλα στην εισήγησή του μίλησε για μεγάλες οφειλές της ομάδος προς το ΙΚΑ αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι απέχουν.....
 από τις προπονήσεις για το λόγο αυτό. Ζήτησε από το δήμαρχο Πέλλας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του που έδωσε προεκλογικά για οικονομική βοήθεια και που ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί σημειώνοντας ότι τα χρέη είναι παλιά και είχε γίνει μια ρύθμιση με τη δέσμευση και του πρώην δημάρχου που είχε καταβάλει χρήματα για αποπληρωμή ποσού δόσεων.
Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου σημείωσε ότι διαχρονικά οι δήμαρχοι της πόλης στήριζαν οικονομικά, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, την Αναγέννηση και αυτό συνέχισε και ο ίδιος επί θητείας του, παραθέτοντας ποσά με τα οποία ενισχύθηκε η ομάδα.
Ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Στάμκος τόνισε ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του και θα καταβάλλει τις δόσεις προς το ΙΚΑ του τελευταίου τριμήνου του 2011 ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης της ομάδος το 2012. Βέβαια για την αθέτηση της προεκλογικής του δέσμευσης, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλα χρέη στο δήμο και πολλές ομάδες που αιτούνται οικονομικής ενίσχυσης γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την καταβολή ρευστού στην ομάδα, ενώ επικαλέστηκε και τον έλεγχο στις δαπάνες που υφίσταται ο δήμος με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να μην εγκρίνονται από τα ελεγκτικά όργανα.
Επίσης μίλησε για τα χρήματα που δαπανήθηκαν περίπου 8.000,00 για τα καθίσματα στο δημοτικό στάδιο γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ομάδας Απόστολου Καραογλανίδη λέγοντας ότι αυτό είναι μια υποχρέωση του δήμου για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αφορά και άλλες ομάδες και συλλόγους και είναι λάθος να χρεώνεται στην Αναγέννηση.
Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδος Στάθη Καστερίδη ο οποίος δύο ημέρες πριν δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία καλούσε το φίλαθλο κόσμο και τους φορείς να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Μάλιστα επανέλαβε την θέση του ότι «η Αναγέννηση είναι ιδέα, είναι ιστορία της πόλης και δεν πωλείται». Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι στο παρελθόν ο δήμος Γιαννιτσών πάντα στήριζε την ομάδα και το ίδιο μπορεί να πράξει και ο δήμος Πέλλας τονίζοντας ότι να θέλει ο δήμαρχος μπορεί να βρει τον τρόπο.
Ο ίδιος πάντως ανέλαβε την πρωτοβουλία και πρότεινε να ηγηθούν αυτής, δύο αξιόλογα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και φίλαθλοι της ομάδος, με σκοπό την εγγραφή μελών σε μια λέσχη, που θα έχει σκοπό την καταβολή ενός συμβολικού ποσού σε μηνιαία βάση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Γενικά η χθεσινή συνάντηση άφησε αρκετά ερωτηματικά όπως πόσο είναι το ακριβές ποσό που οφείλει η ομάδα σε ΙΚΑ και ποδοσφαιριστές, ενώ η δέσμευση του δημάρχου η οποία είχε ξαναγίνει στις αρχές του 2011 επαναλήφθηκε χωρίς ωστόσο να δει η ομάδα το χρώμα του χρήματος.
Ήδη πάντως η πρωτοβουλία του Στάθη Καστερίδη αγκαλιάστηκε από αρκετούς επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους που έχουν καταβάλλει την άτυπη συνδρομή και ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται ένα ποσό που θα καταβληθεί αποκλειστικά στους παίκτες.
Η συνάντηση ήταν ένα πρώτο βήμα ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας για να προχωρήσει η ομάδα με ηρεμία και χωρίς προβλήματα στο έργο της που είναι η όσο πιο υψηλή θέση στη βαθμολογία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΥΛΟΓΟΣ.ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ-5-

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΣΕΙΖΗ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΜΙΤΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΑΖΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΚΡΑΓΕΙ..........ΕΝΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣ\ΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ -Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΤΑΜΚΟΣ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ- ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Υ.Γ.ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ BLOGERS.........

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΩΣΕΛΙΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ;
ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.............

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΚ ΒΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.
ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ... ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΚΑΣΤΕΡ,ΞΥΠΝΑ 9:11,ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ,ΑΦΟΥ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.