Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την έγκριση του προγράμματος για την Ενεργειακή απόδοση δημοτικών κτιρίων στο δήμο Πέλλας

Στην τοπική αυτοδιοίκηση παρακολουθούμε δεκαετίες τώρα οι πρώην δήμαρχοι να υπερασπίζονται το έργο τους, οι δε νέοι να προσπαθούν να το υποβαθμίσουν προβάλλοντας τις δικές τους πρωτοβουλίες. Είναι και αυτό μια παθογένεια που συμπληρώνει τις αδυναμίες και δυσλειτουργίες των δήμων και η οποία δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις που ήταν έντονες στο παρελθόν.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επιχειρήθηκε από τη δημοτική Αρχή να υποβαθμιστεί μια θετική εξέλιξη που προέκυψε στην μελέτη – πρόταση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής για την Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων. Πρόκειται για μια μελέτη προϋπολογισμού περίπου 700.000,00 ευρώ με παρεμβάσεις....
 σε σχολεία, στο δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο κ.α.
Σχετικά με αυτή την μελέτη, πρόσφατα ζητήθηκε από το δήμο Πέλλας να προχωρήσει στη λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο για την αποδοχή της έγκριση ένταξής της στο αντίστοιχο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα.
Αντί λοιπόν, αυτό το σημαντικό για το δήμο Πέλλας θέμα να τεθεί προς συζήτηση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, το προεδρείο το συμπεριέλαβε στα διάφορα θέματα, που συζητούνται στο τέλος της συνεδρίασης και αφού αρκετοί σύμβουλοι έχουν σηκωθεί από τις καρέκλες τους και είναι έτοιμοι να φύγουν.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε μάλιστα ο πρόεδρος όταν ρωτήθηκε γι αυτό, από τον πρώην δήμαρχο, ήταν ότι το χαρτί ήρθε αφού είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδιζε να το προτάξει στη συζήτηση, κάτι που έκανε τελικά στη μέση της συνεδρίασης μετά από πίεση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,ΔΕΝ ΞΟΔΕΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟ 2011.ΜΕ 400.000 ΕΥΡΟ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ,ΟΧΙ ΔΗΜΟ................

----ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΕΣ---

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ..
Ο ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ.Η ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΟΒΕ ΠΟΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.2 ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ..

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Ο ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΑΜΕΣΩΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΩΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ.Ο ΑΓΡΙΟΣ ΝΟΝΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΣΟΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΝΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ.. ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΝΟΝΟΣ Ο ΝΟΝΟΣ.Ο ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΝΟ.ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΑ ΑΦΟΣΟΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΥΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΕΛΦΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ? ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ? ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ? ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΛ.ΚΕΣ? ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΕΓΩ ΕΛΑΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΥΚ ΕΧΩ!!!