Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή δράση του δήμου Βέροιας και Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το μεσημέρι στο νέο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, στο πλαίσιο της από κοινού προώθησης θεμάτων τουρισμού και πολιτισμού.Η συνεργασία αποσκοπεί να μετατρέψει τον ζωτικό χώρο που εκτείνεται μεταξύ των δύο δήμων σε τουριστικό πόλο έλξης, αναδεικνύοντας το κοινό ιστορικό παρελθόν και προωθώντας τα πλούσια τουριστικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής....
«Οι δήμοι μας διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά και πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία με τις κατάλληλες ενέργειες και δράσεις μπορούν να αξιοποιηθούν και να προβληθούν ώστε να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στα όρια των δήμων, αλλά και σε μια ευρύτερη γεωγραφική ενότητα που τους περιβάλλει», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Η δήμαρχος της Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, από την πλευρά της πρόσθεσε: «Η εποχή μας ευνοεί τις συνεργασίες. Ευνοεί και επιβάλλει καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες πέρα από τα στενά διοικητικά όρια των δήμων μας. Μέσα από πρωτοβουλίες τέτοιου είδους επιχειρούμε να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια ανάτασης, ανάπτυξης και αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών σε κεντρικές πολιτικές που δημιουργούν μόνο μιζέρια, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλον».
Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: