Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών καταγγέλλει εκβιασμό συναδέλφων τους σε γνωστό super market της πόλης

Ζητά την παρέμβαση της Επιθεώρησης εργασίας
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών και Περιφέρειας καταγγέλλει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για απόλυση σε βάρος εργαζομένων από την εργοδοσία σε γνωστό super market που διατηρεί καταστήματα στα Γιαννιτσά. Σύμφωνα με την καταγγελία οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις κάτω από την απειλή της απόλυσης. Μάλιστα στην σχετική καταγγελία ζητείται η παρέμβαση της Επιθεώρησης εργασίας για να προστατέψει τους εργαζπομενους.
Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:....
Ακόμα δεν πρόλαβε να ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 με τους επαχθείς για τους εργαζόμενους όρους και η εργοδοτική τρομοκρατία χτύπησε : «Ή υπογράφεις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές ή σου καταγγέλλουμε τη σύμβαση! - Απολύεσαι ». Με αυτή την τακτική εκβιάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα γνωστού σούπερ Μάρκετ για να αποδεχτούν σημαντικοί μείωση των αποδοχών τους
Καλούμε τους εργαζόμενους συνάδελφους μας να μην συναινέσουν στη μονομερή από τον εργοδότη δυσμενή τροποποίηση των όρων εργασίας τους. Κι αυτό γιατί είναι παράνομη η μεταβολή των όρων εργασίας τους, που επιχειρείται από την εργοδοσία με την άσκηση πίεσης για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης.
Κάνουμε γνωστό ότι οι όροι της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζόμενων στο εμπόριο έχουν περιέλθει στις ατομικές συμβάσεις που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σεβαστοί!
Καλούμε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας να επέμβει άμεσα !
Τέλος ζητάμε από τους πολίτες των Γιαννιτσών να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενου ακόμα και με το μποϊκοτάζ των αγορών από τα καταστήματα του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ !
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αναφέρεται στην καταγγελία των εργαζομένων για ποιο super market πρόκειται?Πρέπει να το γνωρίζει ο καταναλωτής για να μπορέσει να συμπαρασταθεί κάνοντας μποϊκοτάζ στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Στα Super Market Αρβανιτίδη γίνεται αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΝ ΚΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Στην Έδεσσα και στην Αριδαία οι υπάλληλοι δεν υπέγραψαν και τους απολύει σε 4 μηνες. Τους ζητά να υπογράψουν χωρις να διαβάσουν το κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Η "διευθύντρια του αρβανιτίδη που τρέχει από μαγαζί σε μαγαζί και απειλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουνε τις καινούριες συμβάσεις χωρίς καν να τους αφήσει να το διαβάσουν.... θα 'θελε να συμβεί στην ίδια της η στα παιδιά της..;;