Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η άδικη εντός ήττα 0 -1 από τον Βύζα Μεγάρων βάζει σε περιπέτειες την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Ούτε η αλλαγή προπονητή δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει η γκίνια της Αναγέννησης Γιαννιτσών που παραμένει για ένατη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη. Η ομάδα των Γιαννιτσών σήμερα το απόγευμα γνώρισε στην έδρα της την ήττα με σκορ 0-1 από τον Βύζα Μεγάρων, σε έναν καθοριστικό αγώνα για την παραμονή της στην κατηγορία. Βέβαια το αποτέλεσμα την αδικεί, αφού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το νικητήριο τέρμα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των Γιαννιτσών ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και να πάρουν τη νίκη χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Πλέον η βαθμολογική θέση της Αναγέννησης είναι επικίνδυνη και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα μιας τετράδας αγώνων που ακολουθεί το μέλλον της στην κατηγορία κρίνεται θολό.....
Ο νέος προπονητής της ομάδος Δημήτρης Τομπάζης θα πρέπει εκτός από την αγωνιστική ανάκαμψη των παικτών να τους αλλάξει θετικά την ψυχολογία που βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.
Πάντως στον σημερινό αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό ο Κυζιρίδης βρήκε με κάθετη πάσα τον Γιόνδη στην περιοχή, αυτός πλάσαρε αλλά ο Μιχελής μπλόκαρε. Στο 12΄ ο Κυζιρίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 15΄ ο Γιόνδης μετά από κάθετη πάσα του Στεργίδη από τη γωνία της μικρής περιοχής επιχείρησε πάνω στην κίνηση διαγώνιο σουτ αλλά και πάλι ο Μιχελής μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 21΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σερέτης βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Στο 32΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Αποστόλου με τον Παυλίδη, που μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση χωρίς πίεση επιχείρησε σουτ αλλά αστόχησε. Στο 40΄ ο Παπαδόπουλος Θ. έβγαλε σέντρα στην περιοχή του Μιχελή εκεί όπου ο Στεφανίδης κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 44΄ο Νταντάμης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε τη μπάλα να βρει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστόλου και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.
Στο β μέρος η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε ωστόσο η πρώτη φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν ο Χριστοφιλέας από κοντά έπιασε κεφαλιά αλά ο Αποστόλου μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 62΄ ο Κυζιρίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 68΄ ο Ιορδανίδης επιχείρησε δυνατό σουτ αλλά ο Μιχελής μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 73΄σε μια μακρινή σέντρα που δεν προμήνυε κίνδυνο ο Αποστόλου μπερδεύτηκε με τη φορά που πήρε η μπάλα, τη μπλόκαρε προσωρινά αλλά στη συνέχεια του έφυγε από τα χέρια και ο Ροβίθης που ακολούθησε τη φάση από κοντά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Το τελευταίο 20λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Αναγέννησης με ευκαιρίες που δεν χάνονται. Στο 82 μετά από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Τέλλος έπιασε γυριστή κεφαλιά και ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς το απέναντι παραθυράκι της εστίας των φιλοξενουμένων ο Μιχελής με εντυπωσιακή απόκρουση έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.
Στο 89΄ ο Στεφανίδης μπήκε από πλάγια και σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο επόμενο λεπτό κέρδισε κόντρα στην μικρή περιοχή και προ κενής εστίας από τα δύο μέτρα έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν σε φάση διαρκείας οι γηπεδούχοι απέκρουσαν τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε διαδοχικά σουτ των παικτών της Αναγέννησης ενώ στη συνέχεια της φάσης και με τον Μιχελή εξουδετερωμένο ο Σερέτης από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ.
Σίγουρα το αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους που το μεγάλο τους πρόβλημα παραμένει το τελείωμα των φάσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι βαθμοί.
Την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση θα αγωνιστεί εκτός έδρας στη γειτονική Βέροια κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.
Άριστος ο διαιτητής της αναμέτρησης Σημαιάκης (Χαλκιδικής) με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κελαζόγλου (Χαλκιδικής) και Παρασκευούδης (Δράμας)
Κίτρινες κάρτες: Τέλλος, Παπαδόπουλος Θ., Πέτρου, Μωϋσίδης. Ηλιόπουλος.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Τομπάζης Δημ.): Αποστόλου, Τέλλος (85 Μπαξεβάνος), Σερέτης (81 Μπέκα), Κυζιρίδης, Γιόνδης (70 Τζεβελέκης), Ντατίδης, Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Στεργίδης, Παπαδόπουλος Θ., Στεφανίδης.
Βύζας Μεγάρων (Τζαναβάρας Παν.): Μιχελής, Λίτσης, Νταντάμης, Χριστοφιλέας, Χάλαρης, Πέτρου, Μωϋσίδης, Πούρνος (68 Μουστάκης), Οικονομόπουλος (55 Φραγκής), Παυλίδης (78 Ηλιόπουλος), Ροβίθης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: