Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

«Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία». Του έμεινε μόνο το όνομα…


Ακούγοντας κάποιος τον τίτλο «Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία» είναι λογικό να φέρει στο μυαλό του ένα άρτια οργανωμένο κέντρο όπου ο υγρός στίβος θα είναι φιλόξενος και οι εγκαταστάσεις σε τέτοιο επίπεδο που να δικαιολογούν τον παραπάνω τίτλο. Δυστυχώς η σημερινή εικόνα στον ποταμό παραπέμπει στο ακριβώς αντίθετο. Κατ αρχάς μεγάλο τμήμα του ποταμού είναι σκεπασμένο με χόρτα ενώ η επιβάρυνσή του από τα λύματα των εργοστασίων είναι εμφανής. Η ράμπα που χρησιμοποιούν οι κωπηλάτες στην όχθη του ποταμού σε μερικά σημεία έχει σαπίσει, τα συνοδευτικά σκάφη βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.... ενώ σημαδούρες των αγωνιστικών διαδρόμων βρίσκονται διάσπαρτες στα νερόχορτα και στα καλάμια. Η πρόσφατη πρωτοβουλία του δήμου για καθαρισμό της παρόχθιας περιοχής απλά ωραιοποιεί επιφανειακά την εικόνα του Κέντρου που αργοσβήνει και απαξιώνεται σταδιακά εξαιτίας της εγκατάλειψης της έλλειψης σχεδιασμού και της αδυναμίας να λειτουργήσει με κριτήρια αθλητικού και ψυχαγωγικού τουρισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Ναυταθλητικό Κέντρο πάντα είχε τέτοια προβλήματα και πάντα με την σκληρή δουλεία των Ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών και με την βοήθεια του Δήμου και της Νομαρχίας (Περιφέρειας σήμερα)τα έλυνε.
Έτσι και σήμερα ο Δήμος Πέλλας αλλά και η Περιφέρεια γνωρίζουν τα προβλήματα και είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις στο μέτρο του δυνατού πάντα ώστε να συντηρηθεί ο χώρος και να τιμά το όνομα του. Το Ναυτθλητικό Κέντρο του Λουδία είναι κόσμημα για τον Δήμο - Νομό Πέλλας και θα παραμείνει αν όλοι οι Δημότες το στηρίξουν με διάφορους τρόπους. Ο Δήμαρχος προσωπικά, ο Αντιπερειφερειάρχης και ορισμένοι Περιφ. Σύμβουλοι αλλά και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν δείξει ενδιαφέρον και προσπαθούν για το καλύτερο το οποίο πιστεύουμε ότι θα φανεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ήδη η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, Η Κυπριακή Κωπηλατική Ομοσπονδία, πολλές Ξένες Εθνικές Ομοσπονδίες και Σωματεία έχουν δείξει ενδιαφέρον για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και γίνονται προσπάθειες ώστε το Κέντρο να είναι έτοιμο να τους φιλοξενήσει.

Νίκος Θωμαίδης
Αντιπρόεδρος & Έφορος Κωπηλασίας
Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών