Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου.

   Το σημαντικό ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό στις 17 Οκτωβρίου 1912 και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό γιορτάστηκε τη Δευτέρα17 Οκτωβρίου 2016. Με βάση το πρόγραμμα του επετειακού τιμητικού αφιερώματος τελέστηκαν:
*Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου από τους ιερείς μας Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο, πατέρα Αθανάσιο, πατέρα Γρηγόριο και πατέρα Ειρηναίο. *Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή ...
του Γυμνασίου Σκύδρας Νικόλαο Μόσχου. *Τρισάγιο. *Κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Συνταγματάρχη (ΠΒ) της I I Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Ευάγγελο Στεφανίδη, (συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία Αξιωματικών),και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας Δημήτρη Γιαννακίδη. *Σιγή ενός λεπτού. *Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σκύδρας. * Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο.
Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Γιορτάζουμε, σήμερα, το μεγάλο γεγονός της τοπικής και της νεότερης ιστορίας μας: την απελευθέρωση της Σκύδρας από την τουρκική σκλαβιά και την ταυτόχρονη ένωσή της με την Μητέρα Ελλάδα. Σήμερα, μνημονεύουμε και τιμάμε τους αγώνες και τις παρακαταθήκες των ηρωικών μας προγόνων. Εκφράζουμε τη μέγιστη ευγνωμοσύνη μας για όσα μας έχουν προσφέρει. Σφυρηλατούμε την ενότητα, την ομοψυχία και την πίστη μας στα ανθρώπινα – οικουμενικά ιδεώδη που γέννησε κι ανάθρεψε ο όπου γης Ελληνισμός. Ευχαριστώ, από καρδιάς, όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην οφειλόμενη απόδοση δόξας και τιμής στους προγόνους μας στέλνοντας, συγχρόνως, ενωτικό, αγωνιστικό μήνυμα για την προάσπιση και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των δικαίων του κοινωνικού συνόλου  και του έθνους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: