Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σε τρείς πυλώνες οι στόχοι της νέας κυβέρνησης

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας 
  Με αιχμή τη γενιά «των τριάντα και κάτι» και τις προκλήσεις που εμφανίζονται για την Κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον έγινε ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 04-11-2016.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ είναι το τρίπτυχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός περιγράφοντας τους στόχους της επόμενης περιόδου της Κυβέρνησης, ενώπιον του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς του  παρέθεσε τα επιθυμητά επόμενα βήματα: «Κλείνουμε έγκαιρα χωρίς εκπτώσεις αλλά και χωρίς άσκοπες κωλυσιεργίες ...
 τη δεύτερη αξιολόγηση, στις 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup ξεκινά η συζήτηση για τα απαραίτητα μέτρα και το χρέος .Απώτερος  σκοπός είναι να  ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουμε ξανά  έγκαιρα πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος αλλά και να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας. Πάντοτε όμως πρωταρχικό μέλημα  για την Κυβέρνηση παραμένει ο πολίτης και η μάχη της πολιτικής κρίνεται στο πεδίο της  καθημερινότητας».
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός όσον αφορά τα εμπόδια που υψώνονται από την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεσμεύτηκε ότι για την ανθρωπιστική κρίση, τους παιδικούς σταθμούς και το ειδικό πρόγραμμα για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς θα υλοποιηθούν χάριν στην υπεραπόδοση των οικονομικών στόχων.
Παρά τις Κασσάνδρες, η Κυβέρνηση ενισχυμένη με την παρουσία νέων άφθαρτων προσώπων, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν το όραμα για μία καλύτερη Ελλάδα, συνεχίζει το δύσκολο έργο της βλέποντας ότι η πραγματοποίηση των στόχων της είναι πλέον εφικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: