Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Στον κόσμο, την Ελλάδα και την Ευρώπη η επικράτηση του Τραμ εκπέμπει πολύπλευρα μηνύματα -σοκ για μια ακόμη φορά, στην πολιτική, την παραγωγική βάση και την κοινωνία.

του Χαρη Τσιόκα
Αναφέρομαι στο ότι η συγκρότηση προοδευτικού μετώπου που θα αποτελεί απάντηση του παραγωγικού κόσμου και της κοινωνίας στην αδυναμία της παραδοσιακής πολιτικής και της οικονομίας να αναμετρηθούν με τη χρηματιστηριακή και κερδοσκοπική επέλαση που εξαθλιώνει ανθρώπους και κοινωνίες! Δεν είναι απλά εκλογική φιέστα, η, ...κινήσεις εντυπωσιασμού που με επικοινωνιακή η δημοσκοπικη χειραγώγηση ελέγχεται, αλλά αντισυμβατική πολιτική και κοινωνική δράση !
Πρόκειται για μήνυμα κοινωνικής ανάγκης επιδιώξεων διαφορετικού περιεχόμενου πολίτικης και συμμαχιών απ αυτό που παρήγαγε η συμμαχία ,,,,
δεξιών κόμματων με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία, περιεχόμενο που θα έχει χειροπιαστά ως αποδέκτες μια ευρύτερη πλειοψηφική, κοινωνική και παραγωγική συμμαχία απ αυτή της χρηματηστηριακης κερδοσκοπιας!
Υπενθυμίζω πως οι «αντισυστημικες δυνάμεις» με την ψηφο τους εκφράζουν αμφισβήτηση στην χρηματιστηριακή κερδοσκοπία και την εξαθλίωση, στο πολιτικο και οικονομικο μοντελο που παράγει υποβαθμιση των πολλων και όχι προσανατολισμό,σχέδιο και πρόγραμμα!
Είναι ευθύνη λοιπόν των δυο μεγάλων ιστορικών ρευμάτων, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστεράς, δηλαδή του προοδευτικού πόλου, να αναμετρηθούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να συναντηθούν προγραμματικά και θεσμικά για να μετασχηματίσουν την αμφισβήτηση σε πολιτικο και κοινωνικό προοδευτικό ριζοσπαστισμό !
Αυτόν που θα αφορά εναλλακτική πολιτική σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο!
Για να μη γίνει η κοινωνική αγωνια, βορά στην ακροδεξιά και τον νεοφασισμό!
Τα αίτια της κρίσης στην Ευρώπη,την Αμερική και τον κόσμο προϋποθέτουν την κοινωνία συμμέτοχο στο παραγωγικό και κοινωνικό γίγνεσθαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: